Prefekt, abivallavanem ja teised jooksevad korvpalliplatsile raha koguma

Erik Gamzejev
Copy
Ida prefekt Tarvo Kruup on korvpalli mänginud nii maakondlikes kui ka Eesti amatöörliigades.
Ida prefekt Tarvo Kruup on korvpalli mänginud nii maakondlikes kui ka Eesti amatöörliigades. Foto: unknown

Ida prefekt Tarvo Kruup, abivallavanem Arvo Aller ja veel mitmed avaliku elu tegelased tulevad kolmapäeva, 14. detsembri õhtul Jõhvi spordihallis platsile korvpallimatšis, et koguda raha Jõhvi vähekindlustatud lastele jõulurõõmu valmistamiseks.

"Heategevusliku lahingu" nime kandval spordivõistlusel asuvad võistlustulle Ida prefektuuri, Viru vangla, kaitseväe ja Jõhvi valla meeskonnad korvpallis ning Jõhvi valla ja riigiasutuste naiskonnad võrkpallis. Kogu piletiraha läheb 70 Jõhvi lapsele jõulupeo korraldamiseks ja kingituste tegemiseks. Ehk mida rohkem pealtvaatajaid kohale tuleb, seda väärtuslikumaid kingitusi saab teha.

Ida prefektuuri särgis platsile tulevad mängijad on nooruspõlves vähemal või rohkemal määral korvpallimänguga kokku puutunud. Ketsid ajab jalga ka Väike-Maarjas korvpallimänguga alustanud Ida prefekt Tarvo Kruup, kes on hiljem mänginud enda rõõmuks nii maakondlikes kui ka Eesti amatöörliigades.

Kui Viru vangla direktor Marek Aas on kahel aastal olnud rajal Jõhvi tänavatel korraldatud Vabaduse Valvuri jooksul, siis sel nädalal osaleb ta ka korvpalliturniiri korraldamisel.
Kui Viru vangla direktor Marek Aas on kahel aastal olnud rajal Jõhvi tänavatel korraldatud Vabaduse Valvuri jooksul, siis sel nädalal osaleb ta ka korvpalliturniiri korraldamisel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru vangla direktor Marek Aas märkis, et vangla korvpallimeeskond valmistub turniiriks väga põhjalikult ja tempokalt. Pealegi valmis just Viru vanglas Jõhvi esimene nüüdisaegne korvpallisaal − Jõhvi spordihall avati mõned aastad hiljem. "Spordilahing saab olema mänguline, meeleolukas, emotsioonidest pakatav ja meeldejääv ning tähtis pole mitte võit, vaid osavõtt ja üheskoos panustamine heategevusse," märkis Aas. "Vanglateenistuses ja Viru vangla meeskonnas on palju spordi- ja pallimänguhuvilisi ning oleme ka varem korvpallis tugeva esindusega väljas olnud."

Sellise heategevusliku spordilahingu korraldamise mõte pärineb vallaasutuse Jõhvi Sport juhilt Ainar Sepnikult. "Mõtlesin septembris, et sooviksin teha midagi omanäolist ja seda heategevusliku eesmärgiga," ütles ta, tundes heameelt, et teised osapooled selle mõttega kiiresti kaasa tulid. Minimaalne summa, mis loodetakse kokku saada, on 1500 eurot. Lisaks piletitulule ja võistkondade osalustasule saavad kõik soovijaid teha veel annetusi.

Kuidas teha annetust?

Tee ülekanne hiljemalt 18. detsembriks arveldusarvele EE891010220034796011 (SEB Pank), märgi saajaks Rahandusministeerium, viitenumbriks 2800080561 ja selgituseks heategu.

Sepniku sõnul saab kolmapäeval lisaks korvpalli- ja võrkpallimatšidele spordihallis näha tantsijate etteasteid, samuti toimuvad viskevõistlused pealtvaatajatele.

Jõhvi valla korvpallimeeskonna kapteniks on abivallavanem Arvo Aller, kes on samuti varem korvpalli mänginud ja olnud aastaid üheks korvpalliklubi BC Karjamaa eestvedajaks.

Kogu raha kasutatakse 28. detsembril Jõhvi kontserdimajas toimuva jõulupeo korraldamiseks, kuhu kutsutakse Jõhvi valla sotsiaalteenistuse nimekirjas olevad lapsed koos vanematega.

Sepnik ütles, et järgmiseks aastaks kavandab ta juba suuremat turniiri kaheksa võistkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles