Järve Biopuhastus investeerib Sompa veetorustiku uuendamisse

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Paljud Sompa elanikud ei ole kraanivee kvaliteediga rahul, kuid vee-ettevõte lubab olukorda parandada.
Paljud Sompa elanikud ei ole kraanivee kvaliteediga rahul, kuid vee-ettevõte lubab olukorda parandada. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sompa elanike liit pöördus Kohtla-Järve linnavalitsuse, Järve Biopuhastuse ja terviseameti poole murega, et sompalaste kraanivee rauasisaldus on lubatud normist kõvasti kõrgem. Vee-ettevõtte rakendatud meetmed on olukorda küll parandanud, kuid selleks, et probleemid jäädavalt kaoks, on tarvis rohkem kui 60 aastat kasutuses olnud veetorustik renoveerida.

Sompalased kurdavad juba ammu, et nende kraanidest tuleb pahatihti niivõrd roostest vett, et seda ei ole võimalik isegi mitte majapidamisvajadusteks kasutada.

"Vahetan veefiltrit kord nädalas ja vahel isegi iga kahe-kolme päeva tagant," rääkis Tulika tänava maja elanik Mihhail. "Filter maksab 3,5 eurot, seega kulutan lisaks veearvele veel 12 eurot kuus filtrite ostmiseks. Juunis pesid Järve Biopuhastuse töötajad minu majaosas torud läbi, kuid pärast nende lahkumist läks veefilter juba nelja tunni pärast jälle tumedaks!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles