Narva linnamajandusameti direktor sai kahtlustuse altkäemaksu võtmises (1)

Erik Gamzejev
Copy
Narva linnamajandusameti direktor Natalja Šibalova oli aastatel 2011-2013 ka Narva abilinnapea.
Narva linnamajandusameti direktor Natalja Šibalova oli aastatel 2011-2013 ka Narva abilinnapea. Foto: Ilja Smirnov

Prokuratuur esitas neljapäeval Nikolai Ossipenko kriminaalasja menetlemise raamase kahtlustuse altkäemaksu võtmises Narva linnavalitsuse linnamajandusameti direktorile Natalja Šibalovale, kes on varem olnud ka abilinnapea. 

Politsei otsis neljapäeval läbi Šibalova kabineti linnavalitsuses ja pidas ta kinni. Talle esitati kahtlustus altkäemaksu võtmise paragrahvi alusel 

Viru ringkonnaprokurör Alan Rüütel ütles Põhjarannikule, et Šibalovale esitatud kahtlustus on seotud ettevõtja Nikolai Ossipenkoga, kellele esitati kahtlustus korruptsioonikuritegudes oktoobris ja kes võeti novembris vahi alla.  "Hetkeline kahtlus on selles, et Ossipenko pole piirdunud vaid Kohtla-Järvel tegutsemisega, vaid tema haare on laiem. Täna kontrollisime võimalikku Narva suunda. Tegu on selle aasta episoodiga," ütles Rüütel lisades, et täpseid üksikasju ei saa ta avaldada. 

Oktoobri alguses vallandunud korruptsiooniskandaalis on lisaks Ossipenkole saanud kahtlustuse 17 Kohtla-Järve ametiisikut ja poliitikut. Nende seas on ka üheksa volikogu liiget ja kaks abilinnapead. 

Ossipenko perekonnale kuuluv firma N&V võitis Narvas poolteise miljoni euro eest hankeid piiri- ja tollipunkti viiva Tuleviku, Malmi ja Linda tänava rekonstrueerimiseks, kuid nende tööde valmimine venis tähtajast pikemaks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles