Paarsada psüühilise haigusega inimest on pääsenud uude koju

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
ASil Hoolekandeteenused valmis viimasena Narvas viie korteriga maja, kuhu jaanuaris kolib 30 inimest. Sarnaselt kaksikõega Rakveres Päikese tänaval on ka siin viis korterit, kolm korrust ja lift. Peamine erinevus on maja välimuses. Kui Rakvere maja on päikeseliselt kollane, siis Narvas sai hoone halli-valgekirju.
ASil Hoolekandeteenused valmis viimasena Narvas viie korteriga maja, kuhu jaanuaris kolib 30 inimest. Sarnaselt kaksikõega Rakveres Päikese tänaval on ka siin viis korterit, kolm korrust ja lift. Peamine erinevus on maja välimuses. Kui Rakvere maja on päikeseliselt kollane, siis Narvas sai hoone halli-valgekirju. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

AS Hoolekandeteenused on rajanud ligi kümne miljoni euro eest uusi kodusid Ida-Viru psüühilise erivajadusega inimestele. Viimasena valmis Narvas viie korteriga maja, kuhu jaanuaris kolib 30 inimest.

ASi Hoolekandeteenused tiimijuhi Tatjana Patsanovskaja sõnul on Narva Sepa tänava maja elukorraldus võimalikult sarnane tavalise kodu omaga.

"Igas korteris elab kuus inimest. Mulle väga meeldib, et korteris on avar köök-elutuba, kus on piisavalt ruumi ühistegevusteks, ning igal elanikul on oma magamistuba, kus saab omaette olla. Meil ei ole ühtegi kokka ega koristajat, teeme kõik toimetused ise nagu tavalises kodus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles