Tänavust teatripidu võõrustab Narva

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Vaba Lava Narva teatrikeskus mahutab kuni viissada pidulist, ütles selle juht Märt Meos.
Vaba Lava Narva teatrikeskus mahutab kuni viissada pidulist, ütles selle juht Märt Meos. Foto: Sander Ilvest / Scanpix

Teatriauhinnad antakse esmaspäeval, 27. märtsil üle Vaba Lava Narva teatrikeskuses. Gala otseülekannet näeb ETV2s.

"Ütleme ausalt, et see on meile väga oluline," tõdes Vaba Lava juht Märt Meos. "Gala pidi toimuma esialgu Narvas 2021. aastal, aga jäi ära. Tavaliselt, kui teatripidu ära jääb, teeb järgmine. Teatrijuhtide liidus otsustatud nimekiri, kes mis aastal teeb, on umbes kuus aastat ette."

Meosel õnnestus Narvale erand saada ja ärajäänud pidu tänavu korraldada. "Meie teatrimaja on suhteliselt väike ja pidime ikkagi teatritele ütlema inimeste arvu, kui palju saab osaleda. Kokku tuleb 450-500 inimest."

Kultuuriprogrammi paneb kokku võõrustaja nagu tavaliselt. "Oleme programmiga tegelnud sügisest saadik. Tuleb arvestada, et on otseülekanne ja pead etteantud aega mahtuma. Sel aastal on ta pühendatud Ukraina teemale. Kuigi see on pidulik sündmus ja kindlasti tuleb ka lõbusamaid hetki, ei pääse me sõjast üle ega ümber," ütles Meos.

Galal antakse välja Eesti kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali preemiad; õhtujuhid on Robert Linna ja Riina Maidre, lavastaja Andres Puustusmaa. Otseülekannet näeb ETV2s algusega kell 18.55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles