Kohtla-Järve lasteaiad jäävad tänavu renoveerimata

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve Ahtme linnaosas ligi nelikümmend aastat tegutsenud Tarekese lasteaed peab renoveerimist veel ootama.
Kohtla-Järve Ahtme linnaosas ligi nelikümmend aastat tegutsenud Tarekese lasteaed peab renoveerimist veel ootama. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Linnaeelarve kärbete tõttu loobus Kohtla-Järve osalemast kolme lasteaia energiatõhususe suurendamise projektides. Nende lasteaedade kordategemist plaaniti 2020. aastast saati ning renoveerimine pidanuks lõppema käesoleval aastal.

Neljandat aastakümmet tegutseva Tarekese lasteaia hoone energiaaudit näitas juba kaks aastat tagasi, et hoones on vaja soojustada fassaad, vahetada välja katus ja sokkel, põhjalikult remontida küttesüsteem ning ehitada ventilatsioonisüsteem. Umbes samasugune on olukord veel kahes suures lasteaias: Punamütsikeses ja Aljonuškas. Nende lasteaedade jaoks said koostatud ka renoveerimisprojektid, ettevalmistustööd algasid 2021. aastal ja riik lubas neid toetada, kuid sellest hoolimata tuleb seal remonditöödega veel oodata.

"Linnaeelarve on väga piiratud, investeeringuid vajavaid hooneid ja objekte aga palju," kommenteeris linnavalitsuse majandusvaldkonna abilinnapea Erik Setškov. "Lasteaedade renoveerimisprojektid said koostatud juba varem ning siis oli võimatu ette näha nii suurt inflatsiooni kui ka seda, et ehitustööde hinnad rohkem kui poole võrra kallinevad. Ühe lasteaia puhul korraldasime ka riigihanke ning parim pakkumine oli 2,1 miljonit eurot. Riigi toetus on 640 000 eurot, ülejäänu tuleks meil aga endal leida. Seda raha linnal praegu ei ole."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles