Riigikogu Ida-Viru toetusrühma juhib Maris Lauri

Põhjarannik
Copy
Maris Lauri.
Maris Lauri. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riigikogu Ida-Viru toetusrühma esimeheks valiti reformierakondlane Maris Lauri, kes on pärit Ida-Virumaalt, kuid valiti riigikogusse Tallinnast. Lauri on olnud rahandus-, haridus- ja justiitsminister.

Toetusrühma aseesimehed on keskerakondlane Aleksei Jevgrafov ja EKRE liige Arvo Aller.

Lisaks neile astusid Ida-Viru toetusrühma liikmeteks ka keskerakondlased Tanel Kiik, Maria Jufereva-Skuratovski ja Lauri Laats, reformierakondlased Meelis Kiili ja Pärtel-Peeter Pere, EKREsse kuuluv Evelin Poolamets, Isamaa liige Riina Solman ja Eesti 200 liikmed Juku-Kalle Raid ning Tarmo Tamm.

Ida-Virumaalt valitud saadikutest on Arvo Aller lisaks ühinenud koduomanike ja maksumaksjate, Raplamaa, korvpalli, metsanduse, perede ja demograafia ning kohalike omavalitsuste ja regionaalpoliitika toetusrühmaga. Samuti kuulub ta Eesti-Poola ja Eesti-Ungari parlamendirühma.

Aleksei Jevgrafov liitus kohalike omavalitsuste ja regionaalpoliitika, rahvusvähemuste, Tallinna haigla, Rail Balticu, võrkpalli (esimees), korvpalli, moto- ja tehnikaspordi ning jalgpalli toetusrühmaga. Ta on astunud ka Eesti-Hispaania, Eesti-Leedu, Eesti-Itaalia, Eesti-Kasahstani, Eesti-Monaco ja Eesti-Korea Vabariigi parlamendirühma.

Meelis Kiili kuulub kvaliteetse kodulähedase koolivõrgu, looduslike pühapaikade ja tuumaenergeetika toetusrühma. Ta on ka Eesti-Ukraina, Eesti-Iisraeli, Eesti-Kanada ja Eesti-Suurbritannia parlamendirühma ning Eesti-Taiwani sõprusrühma liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles