Sillamäe muuseumi asus juhtima Jelena Antuševa

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Jelena Antuševa lubab jätkata kõiki oma eelkäijate häid algatusi, ent otsida samas ka uusi võimalusi muuseumi arendamiseks ja teadustööks.
Jelena Antuševa lubab jätkata kõiki oma eelkäijate häid algatusi, ent otsida samas ka uusi võimalusi muuseumi arendamiseks ja teadustööks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ligi kolm aastakümmet Sillamäe muuseumi juhtinud Aala Gitt läks aprilli lõpus pensionile ning andis juhtimisohjad üle muuseumis giidi ja suhtekorraldusjuhina töötavale Jelena Antuševale.

"Harjumatu tunne: kuskile pole vaja kiirustada. See-eest saan nüüd rohkem loominguga tegelda: olen ju kunstnik, aga varem nappis maalimiseks alati aega. Ideid, mida ellu viia, on küllaga ning olengi juba maalima hakanud," rääkis Aala Gitt. "Rõhutan, et ma pole kuhugi kadunud ja muuseumiga hüvasti ei jäta − kui minu kogemusi vaja läheb, siis olen alati valmis kolleege nõu ja jõuga aitama," kinnitas ta.

Gitt on üks neist entusiastidest, tänu kellele Sillamäe muuseum 1994. aastal alguse sai. "Alustasime koos kolleeg Aleksandr Popolitoviga: tema unistas muuseumist, mina näitusesaalist. Tuli kõvasti pingutada, ent oma unistus õnnestus meil teoks teha," meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles