Patmari talu kasvatab Lähis-Ida veistele heina

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Segupõllul sai lutsern külmaga pihta, ülemised lehed on kollased. Timutikõrred aga kiirendasid lumesulamist ja Ain Rego hindab põllu päris kenaks.
Segupõllul sai lutsern külmaga pihta, ülemised lehed on kollased. Timutikõrred aga kiirendasid lumesulamist ja Ain Rego hindab põllu päris kenaks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alutaguse vallas tegutsev Patmari talu kasvatab kolmandat aastat teravilja kõrval lutserni ja timutit, mis Roodevälja heinatehases kuivatatakse ja pakitakse ning merekonteineritega Lähis-Ida riikidesse veistele saadetakse.

15. juunil täitub Patmari talul 33 tegevusaastat. Kõik need aastad on talus kasvatatud teravilja, algusaastatel mõnda aega ka lehmi, sigu ja lambaid. Kui loomapidamine otsa sai, läks kogu rõhk teraviljale. Maad osteti ja renditi juurde, praegu on seda 1200 hektarit.

"Iga investeering, oli see siis väetise- või teraviljakülvik või taimekaitseprits, tähendas, et saak natuke kasvas. Kuni ühel hetkel sain aru, et teen, mida ma teen, saak enam paremaks ei lähe, läheb hoopis alla," räägib peremees Ain Rego.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles