TÄPSUSTUS Katri Raik: enamikul Narva haridusjuhtidest on nõutud keeleoskuse kategooria olemas

Põhjarannik
Copy
Narva linnapea Katri Raik.
Narva linnapea Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

17. juuni Põhjarannikus ilmunud artikkel "Katri Raik pääses umbusaldamisest" eksitab lugejat, teatas Narva linnapea Katri Raik. Linnapea esitas oma andmed selle kohta, kui paljud Narva haridusasutuste juhid ei valda nõutud tasemel eesti keelt ning keda on teavitatud nõuetele mittevastamisest.

Artiklis on öeldud, et neli direktorit on saanud hoiatuse, et nad vallandatakse, juhul kui nad hiljemalt augustiks ei esita tõendit, mis kinnitaks nende keeleoskust nõutaval tasemel. "Meil ei vasta praegu kaheksa direktori keeleoskus nõuetele," tsiteeris Põhjarannik Raiki kritiseerinud volikogu liiget Vadim Orlovi.

Raik lükkab selle ümber. "Need kooli- ja lasteaiajuhid, kel oli paberil vastavus C1-tasemel, ei ole saanud mingit hoiatust seoses käesoleva aasta 1. augustiga. Faktiviga. Siin on tegemist ühe koolijuhi ja 4 lasteaia juhiga," teatas Raik Põhjarannikule edastatud kirjas.

Tema sõnul on jutt kokku 9 inimesest. "3 koolijuhti, 6 lasteaiajuhti. 4 inimese puhul pole keele kõrgtaseme tunnistust/vastavust. Nemad on saanud eelteate. Ülejäänud viiel on formaalne vastavus olemas," väitis linnapea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles