Festival Station Narva avalikustas esimesed tänavused artistid

Põhjarannik
Copy
Festivalil Station Narva astuvad tänavu septembris üles Ivan Dorn, Bazookas, Acid Arab, Yasmin ja kümned teised muusikud.
Festivalil Station Narva astuvad tänavu septembris üles Ivan Dorn, Bazookas, Acid Arab, Yasmin ja kümned teised muusikud. Foto: Station Narva

7.–10. septembril Narvas toimuv muusika- ja linnafestival Station Narva avalikustas esimesed muusikaprogrammi esinejad.

Piirilinnas astuvad üles Prantsuse elektroonilise tantsumuusika grupp Acid Arab, Rootsi räpiduo Deki Alem, Ukraina popstaar Ivan Dorn, Hollandi ska-rock’i bänd Bazzoookas, kodumaised RnB ja alternatiivpopi tähed YASMYN ja manna ning Narva päritolu laulja-laulukirjutaja IVI.

Kuuendat korda toimuv festival toob Narvasse muusikat meilt ja mujalt, kutsub avastama piirilinna peidetud pärle ning arutlema koos kohalikega Narva ja Ida-Virumaa eluolu, kultuuri ning ettevõtluse üle. Station Narva muusikaprogramm koondub reedel ja laupäeval, 8. ja 9. septembril Vaba Lava Narva etenduskunstide keskusse, jätkudes mõlemal ööl ka pidudega jõeäärses kultuuriklubis Ro-Ro. Täna avalikustatud Vaba Lava Narva Blackboxis üles astuvaid erikõlalisi ja -ilmelisi esinejaid ühendavad kogu maailma tantsulise ja ajastutundliku muusika pärand, kokkupuutepunktid ning tulevikunägemused.

Station Narva kogukonnajuhi Valeria Lavrova sõnul suudab Station Narva ikka ja jälle üllatada: „Station Narva tuleb alati julgete valikute ja uue muusikaga, mida te pole ehk veel kogenudki, ent mis jäävad pikaks ajaks teie mõtetesse, tegudesse ja playlist’idesse. See on avatus maailmale, uutele trendidele ja katsetustele, võimalus avastada uusi lemmikmaitseid, rütme, meloodiaid ja tundeid. Mis kõige tähtsam, see toimub mitte vaid linnaruumis, vaid päriselt sellega koos hingates, kaasates endaga nii siinseid inimesi ja toimumispaiku kui ka vanu kombeid ja uusi unistusi. Festival, mis sai alguse ideest, et Narvast peaks saama Euroopa kultuuripealinn, jätkub ja areneb – Narva is next! “

Station Narva 2023 festivalipassid on kuni 10. juulini müügil soodushinnaga 35 eurot veebipoes shop.tmw.ee ja Piletilevis. Alates tänasest on Piletilevis müügil ka 20-eurose soodushinnaga muusikaprogrammi päevapiletid.

Stiilide pillerkaar: pop, elektroonika, räp, ska-rock, funk, RnB, soul...

Pariisi kultuuride sulatusahjust pärit DJ-de ja produtsentide Guido Minisky ja Hervé Carvalho juhitud Acid Arab on juba aastakümne jagu Euroopa festivalivälju ja klubipõrandaid joovastanud oma techno, acid house’i, oriendi ja Araabia rütmimustrite kokteiliga. Õhtumaiste analoog-masinate abil hommikumaa rütme ja vokaale käitledes loovad nad külmade ja soojade hoovuste sulamstiili, mis kõlab iseäranis vastupandamatult elavesituses ja grupi tänavu talvel ilmunud kolmandal albumil „Trois“.

Rootsi kaksikvendade Sammy ja Johnny Bennetti duo Deki Alem seikleb alternatiivmuusika tuntud ja veel tundmata radadel, segades hiphopi drum’n’bass’i ja grunge’i ning pungiliku võitlusvalmidusega. Laineid on nad löönud nii Gorillaze soojendajatena kui ka tänavuse Eurosonic Noorderslagi festivali edukaima artistina. Südikad esinemised, musta huumoriga vürtsitatud videosingel „Chikken At The Mall“ ja äsjailmunud EP „Fluent Stutter“ on neile toonud võrdlusi King Krule’ist The Specials’i ja Roni Size’ini.

Ivan Dorn
Ivan Dorn Foto: Station Narva / Press

Oma Narva debüüdi teeb Ukraina päritolu popstaar Ivan Dorn, kelle 90-ndate hõnguga house’i, nu-disco, funki ja džässi sulamit ühes uhkete tantsusammudega on muusikapressis nimetatud „Aphex Twini ja Pharrell Williamsi vaheliseks sillaks“. Alates sõja puhkemisest Prantsusmaal resideerunud Dorn pakub publikule üle Euroopa ja oma kaasmaalastele nii eskapistlikku rõõmu kui ka alistumist välistavat võitlusvaimu.

Tänavu maikuus Tallinn Music Weeki festivalil ülisooja vastuvõtu saanud Hollandi ska-rock’i bänd Bazzookas paneb oma sõnul tantsima „noore ja vana, koera ja kassi, hollandlase ja eestlase, tallinlase ja narvaka“. Hiljuti üllitasid nad sõjavastase singli „Fight the Monster“, millel lööb kaasa Eesti-Ukraina bändist Svjata Vatra tuntud Ruslan Trochynskyi.

Viimase aasta jooksul üha enam ka rahvusvaheliselt ilma teinud Eesti alternatiivse RnB artist manna toob Narva oma ühtaegu ultramoodsa ja hingestatud, bassisest elektroonikast kantud kava. RnB ja neosouli artist YASMYN esitab koos bändiga oma septembris ilmuva uue albumi materjali, sealhulgas hiljuti YouTube’is viral’iks lennanud singlit „Only For You“. Ka Narvast pärit laulja ja laulukirjutaja IVI esineb koos oma bändiga, lubades tuleviku-burleski ja 80-ndaid liitvat säravat spektaaklit.

Station Narva artistide nimistu ja programm täieneb juuli ja augusti jooksul. Lisaks õhtusele muusikaprogrammile toimuvad festivalil päevased tasuta linnalava-kontserdid, avalikud vestlused, ettevõtluspäev koostöös loomekeskusega OBJEKT, kunstinäitused, tuurid linnas ja selle lähistel, kogukondlikud koosviibimised ning traditsiooniline narvapärane hommikusöök. Festivali kogu programm avalikustatakse juuli ja augusti jooksul.

Station Narva 2023 festivalipassid on kuni 10. juulini müügil soodushinnaga 35 eurot (seejärel 45 eurot) veebipoes shop.tmw.ee ja Piletilevis. Piletilevis on müügil ka 20-eurosed (alates 10. juulist 25 eorot) Station Narva muusikaprogrammi päevapiletid 8. ja 9. septembriks. Veebipoes shop.tmw.ee on saadaval ka Station Narva toetajapass hinnaga 100 eurot.

Nii festivalipass, toetajapass kui ka päevapilet tuleb vahetada käepaela vastu Station Narva infopunktis Vaba Lava Narva fuajees.

Station Narva korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Festivali toetavad Narva linn, Kultuuriministeerium, Kultuurkapital ja Integratsiooni Sihtasutus. Koostööpartnerid on Vaba Lava Narva, Narva kunstiresidentuur (NART), Art Club Ro-Ro, Narva Loomeinkubaator OBJEKT, arutelude päev BAZAR, Narva Muuseum, Ida-Viru Loomeklaster, Ida-Viru turismiklaster, mitteformaalse õppe keskus VitaTiim ja laulukonkurss Virumaa Suvesaund.

Festivali meediapartnerid on Postimees, Raadio 2 ja Põhjarannik/Severnoje Poberežje.

Station Narva 2023 programmi ülevaade

Neljapäev, 7. september

Päevane linnaprogramm Narva eri paikades, sh. linnalavakontserdid, kunstiprogramm, avalikud vestlused, tuurid.

Reede, 8. september

● 10.00–18.00 Ettevõtluspäev loomeinkubaatoris OBJEKT (Linda 2)

● Päevane linnaprogramm Narva eri paikades, sh. linnalavakontserdid, kunstiprogramm, avalikud vestlused, tuurid

● 18.00–00.30 Muusikaprogramm Vabal Laval (Linda 2)

Blackbox: Deki Alem (SE), Ivan Dorn (UA), manna (EE), IVI (EE)

Fuajee: DJ-d

● 00.00–04.00 Jätkupidu Ro-Ro klubis (Jõe 3)

Laupäev, 9. september

● Päevane linnaprogramm Narva eri paikades, sh. linnalavakontserdid, kunstiprogramm, avalikud vestlused, tuurid

● 18.00–00.30 Muusikaprogramm Vabal Laval (Linda 2)

Blackbox: Acid Arab (FR), Bazzookas (NL), YASMYN (EE)

Fuajee: DJ-d

● 00.00–04.00 Jätkupidu Ro-Ro klubis (Jõe 3)

Pühapäev, 10. september

● 11.00 Narvapärane hommikusöök mitteformaalse õppe keskuses VitaTiim (Tuleviku 7)

● Päevane linnaprogramm: tuurid, kunstinäitused jm

Station Narva 2023 kogu programm ja esinejate nimistu avalikustatakse juuli ja augusti jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles