Anneli Põldma tegi endale rahvariided ja ühe soojaga tütardele ka

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Anneli Põldma (keskel) tegi esimese komplekti endale ja kombineeris selle mitme kihelkonna, peamiselt Jõhvi esemetest. Pildil kannab ta sukki, mille kaunistamisel lasi fantaasial lennata. "Mulle hakkasid vahepeal üliväga meeldima Muhu tikitud sukad. Oma sukkadele tikkisin Jõhvi käise mustri. Kindlasti ei soovita ma seda kellelgi teha, kui on soov autentset komplekti kanda. Mul on ka autentsed sukad olemas," ütleb Anneli, kes lõpetas kevadel rahvarõivaste valmistajate kooli, kus tegi tütardele Martale ja Laurale Vaivara kihelkonna neiu ja naise komplekti.
Anneli Põldma (keskel) tegi esimese komplekti endale ja kombineeris selle mitme kihelkonna, peamiselt Jõhvi esemetest. Pildil kannab ta sukki, mille kaunistamisel lasi fantaasial lennata. "Mulle hakkasid vahepeal üliväga meeldima Muhu tikitud sukad. Oma sukkadele tikkisin Jõhvi käise mustri. Kindlasti ei soovita ma seda kellelgi teha, kui on soov autentset komplekti kanda. Mul on ka autentsed sukad olemas," ütleb Anneli, kes lõpetas kevadel rahvarõivaste valmistajate kooli, kus tegi tütardele Martale ja Laurale Vaivara kihelkonna neiu ja naise komplekti. Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Anneli Põldma elab Tartus, aga kannab laulupeol uhkusega Jõhvi kihelkonna rahvariideid ja oma tütardele valmistas ta kirivööst tanuni Vaivara kihelkonna komplektid. Niimoodi kannab ta oma südames Ida-Virumaad.

Esimesed üheksa aastat elas Anneli Jõhvis, seejärel kolis emaga Järvamaale ja pärast ülikooli lõppu jäi pidama Tartusse.

"Kuigi käisin Jõhvi koolis ainult kaks klassi, on mul siiani Jõhviga hingeline side, mida Järvamaal ei tekkinud. Jõhvile lähenedes läheb alati süda soojaks," räägib Anneli, kes teeb igal suvel tiiru kunagisse kodukanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles