Kohus: Pahka peab valeväite ümber lükkama, Ivanova hüvitist ei saa

Erik Gamzejev
Copy
Riina Ivanova saavutas kohtus Janek Pahka üle pool võitu: üks väide tuleb ümber lükata, aga soovitud rahalist hüvitist ta ei saa.
Riina Ivanova saavutas kohtus Janek Pahka üle pool võitu: üks väide tuleb ümber lükata, aga soovitud rahalist hüvitist ta ei saa. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus otsustas, et Kohtla-Järve volikogu liige Janek Pahka peab ümber lükkama volikogu liikme ja endise abilinnapea Riina Ivanova suhtes esitatud valeväite, samas ei mõistnud kohus Pahkalt ja veel viielt volikogu liikmelt Ivanova kasuks välja rahalist hüvitist, nagu too esitatud hagis soovis. Otsus ei ole veel jõustunud.

Kohus kohustab Pahkat avaldama valimisliidu Restart Kohtla-Järve Facebooki kontol pealkirjaga "Riina Ivanova suhtes avaldatud valeväite ümberlükkamine" teksti koos oma pildiga: "Avaldasin Riina Ivanova kohta väite, et Riina Ivanova sisuliselt tekitas Kohtla-Järve abilinnapea ametikohal Kohtla-Järve Linnavalitsuses uue töökoha. Nimetatud väide on vale ning ma lükkan selle ümber. Janek Pahka."

Riina Ivanova, kes on olnud aastaid ka Kohtla-Järve linnavolikogu esimees, esitas mullu augustis linnavolikogu liikmete Janek Pahka, Hendrik Aguri, Mare Roosilehe, Svetlana Vladimirova, Jevgeni Saltõkovi ja Svetlana Kollo vastu hagi seoses kahe episoodiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles