Koolitüli Kiviõlis: pärast volikogu liikme lapse solvamist kõigub koolijuhi tool

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
2019. aastal vallandas Lüganuse vallavalitsus Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu poliitilistel põhjustel, mis tekitas kohalikus kogukonnas pahameeletormi, tõi kaasa meeleavalduse ning õpetajate hoiatusstreigi. Nüüd, kui Lüganusel on võimul samad jõud nagu toona, on Kiviõli 1. keskkoolis taas direktori ümber kired lõõmamas.
2019. aastal vallandas Lüganuse vallavalitsus Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu poliitilistel põhjustel, mis tekitas kohalikus kogukonnas pahameeletormi, tõi kaasa meeleavalduse ning õpetajate hoiatusstreigi. Nüüd, kui Lüganusel on võimul samad jõud nagu toona, on Kiviõli 1. keskkoolis taas direktori ümber kired lõõmamas. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Lüganuse vallavalitsus alustas kaht järjestikust järelevalvemenetlust Kiviõli 1. keskkoolis pärast seda, kui direktor keeldus vallandamast õpetajat, kes tegi volikogu liikme lapsele solvava märkuse. See võib päädida koolijuhi vallandamisega. Vallavanem kinnitab, et juhtumid pole omavahel seotud.

Sündmuste jada sai alguse tänavu 13. märtsil, kui ühel õpetajal tekkis 9. klassi poisiga sõnavahetus, mille käigus noormees väidetavalt ropendas ning õpetaja soovitas tal rohkem isiklikule hügieenile tähelepanu pöörata.

Põhjarannikule rääkisid mitu kooliga seotud inimest, et tegemist oli probleemse õpilasega, kellega õpetajad hädas olid ning kes sellest tulenevalt näiteks läinud õppeaastal mõneks ajaks ka õppenõukogu otsusega koduõppele suunati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles