VIDEO Jahimeeste kokkutulekule Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumis kogunes tuhandeid inimesi

Erik Gamzejev
Copy
Eesit jahimeeste kokkutulekule Kohta-Nõmmel asuvasse kaevandusmuuseumisse kogunes tuhandeid inimesi.
Eesit jahimeeste kokkutulekule Kohta-Nõmmel asuvasse kaevandusmuuseumisse kogunes tuhandeid inimesi. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Reede õhtul seads end Kohtla-Nõmmel asuvas kaevandusemuuseumis laagrisse üle kolme tuhande Eesti jahimeeste kokkutulekul osaleja.

Kokkutulek, mis kannab sel aastal nime "Maa all ja maa peal", algas rongkäiguga, milles osalejate rivi ulatus kilomeetri pikkuseks. Kokkutulekul osalejad liikusid Kohtla kaevanduse endise rikastusvabriku juurest maa alla kaevandusmuuseumi käikudesse ja väljusid sealt suure peotelgi juurde. 

Eest Jahimeeste Seltsi president Margus Puust ütles, et Kohtla-Nõmmele on lisaks jahimeestele tulnud kokku ka nende pereliikmed ja palju teisi jahindushuvilisi. "Jahindus on selline tsunftiasi. Mida rohkem maailmas jahindust rünnatakse, seda rohkem on jahindus mujal maailmas kookonisse tõmbunud. Meie taha olla kusagil peidus, tahame olla nähtavad. Meie üks väga suur töö on selgitada ülejäänud Eesti rahvale, miks jahindust on vaja," sõnas ta. 

Puusti sõnul on kokkutuleku kavas spordivõistlused, kokanduse töötoad ja ka jahijuttude pajatamise võistlus. 

Eesti Jahimeeste Seltsi president Margus Puust ja Kaitseliidu ülem Riho Ühtegi sõlmisid kokkutuleku avatseremoonial kahe organisatsiooni koostööleppe.

"Vaatan siin seda tohutult suurt rahvahulka ja süda hüppab rõõmust, nähes, kui palju püssimehi on siia täna kogunenud," sõnas Riho Ühtegi märkides, et sõlmitud koostöölepe aitab Eestit paremini kaitsta. 

Esimene jahimeeste kokkutulek toimus samuti Ida-Virumaal, 1968. aastal Toila-Oru pargis. Aastatega on see jahimeeste kokkutulek kasvanud suureks suviseks koguperefestivaliks. Tänavusel kokkutulekule tulnud saavad osaleda ka Ida-Virumaa ekskursioonidel, minna safarimatkale maasturitega, kaatrimatkale Aidu karjääri või uurida sügavuti kaevandusmuuseumis peituvat. 

Kokkutuleku osalejatele esinevad ansamblid Shanon ja Terminaator ning Rein Rannap ja Ott Lepland. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles