Veelindude levitatavad parasiidid ohustavad Joaorus suplejate tervist

Ilja Smirnov
Copy
Mõnel päeval võib küll tunduda, et Joaoru rohtunud rand ei olegi linlaste seas enam nii populaarne kui varem, ent vetelpäästja kinnitusel ei ole see siiski nõnda.
Mõnel päeval võib küll tunduda, et Joaoru rohtunud rand ei olegi linlaste seas enam nii populaarne kui varem, ent vetelpäästja kinnitusel ei ole see siiski nõnda. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Terviseamet soovitab Narva Joaoru rannas ujumisest hoiduda, kuna sealne vesi on saastunud veelindude levitatavate imiusside vastsetega. Linnaametnikud kinnitavad, et Joaoru supelranna vesi vastab kõigile linnaranna nõuetele. Suplemisjärgse nahaärritusega haiglasse pöördujate arv aga üha kasvab.

Sellest, et Joaoru rannas suplemine ohutu pole, annavad tunnistust Narva haigla andmed: juunis pöördusid inimesed suplusjärgse nahalööbega nende poole kahekümnel korral ning juuli-augusti kahe nädala jooksul kümnel korral. Nahaärritust on Joaorus suplemise järel kurtnud nii lapsed kui ka täiskasvanud.

"Selliste kaebuste tõttu lehvib Joaoru rannas ka kollane lipp," sõnas vetelpäästjana töötav Ivan Jegorov, kinnitades, et Joaoru rannas on peamiselt seisev vesi, mis kipub õitsema ning suplejail nahaärritusi ja -punetust tekitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles