Päästjad leidsid metsast punkri

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeva hommikul avastasid päästjad Narva-Jõesuus Vaivara külas asuvat põlenguala drooniga kontrollides, et Auvere küla metsast tuleb suitsu. Ala kontrollima läinud päästemeeskond leidis puidust maa-aluse punkri, mille ümbruses oli põleng levinud 300ruutmeetrisele metsaalale. Põleng oli veel algfaasis. Kustutustöödeks tuli päästjatel rajada ligipääs eritehnikale. Metsapõleng kustutati õhtupoolikuks. Tulekahju võis alguse saada hooletust suitsetamisest või lõkkest. Avastatud punker on arvatavasti pärit Teise maailmasõja aegadest ning päästjate hinnangul võisid seal tegutseda metalliotsijad, kelle tegevus põhjustaski põlengu.

Drooni abil leiti eksinud marjuline

Teisipäeva pärastlõunal paluti päästjate abi Alutaguse vallas Imatu külas. Teataja sõnul olid nad tulnud Narvast üheksakesi metsa marjule, kuid üks vanem naine oli kadunud ja telefonile ei vastanud. Päästjad asusid naist drooni abil otsima. Otsingute ajal õnnestus eksinud naisel ka korraks hädaabinumbrile helistada ja oma asukohta kirjeldada. Drooni abil leiti naine mitme tunni möödudes üles ja temaga oli kõik korras.

Põles põld

Teisipäeva õhtul tuli teade põlengust põllu peal Narva-Jõesuus Perjatsi külas. Teataja sõnul levis tuli metsa poole. Päästjatel tuli kustutada poolele hektarile levinud ja mitme tulekoldega turbase ala põleng. Kustutustööd kestsid veidi alla nelja tunni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles