Festival "Station Narva" ühendab kogu maailma muusikapärandit ja kutsub avastama piirilinna peidetud pärleid

Copy
"Station Narva" muusikaprogramm koondub reedel ja laupäeval, 8. ja 9. septembril Vaba Lava Narva etenduskunstide keskusse,
"Station Narva" muusikaprogramm koondub reedel ja laupäeval, 8. ja 9. septembril Vaba Lava Narva etenduskunstide keskusse, Foto: Station Narva

7.-10. septembrini täidab festival "Station Narva" piirilinna juba kuuendat korda muusikaga meilt ja mujalt, näitab linnaruumi uue põneva nurga alt ning kutsub arutlema Ida-Viru tavade ja tuleviku üle.

Festival algab neljapäeval, 7. septembril tasuta kontserdiga Narva kolledžis, kus ainulaadse ühiskavaga esinevad Ott Lepland, INGA ja Narva Linna Sümfooniaorkester. Koostööprojektis kõlavad muu hulgas Jaak Joala lugude "Kui mind kutsud sa", "Kuulsuse ahelad" ja "Unustuse jõel" uustöötlused, Ott Leplandi hitt "Kuula" ja INGA uue loo esmaettekanne. Avapäeval leiab aset ka BAZARi arutelu Narva kultuurielu tulevikust.

Reede, 8. septembri pealelõunal võetakse Narva loomeinkubaatoris OBJEKT toimuval ettevõtluspäeval sihikule tehisintellekt loomeäris. Ürituse raames toimub ka Ida-Viru praktikaprogrammi "Spinner" retrospektiivse dokumentaalfilmi esilinastus ning Ida-Viru kunstnike grupinäituse "Noor Tundmatu" avamine.

"Station Narva" muusikaprogramm koondub reedel ja laupäeval, 8. ja 9. septembril Vaba Lava Narva etenduskunstide keskusse, jätkudes mõlemal ööl ka pidudega jõeäärses kultuuriklubis Ro-Ro. Festivali erikõlalisi ja -ilmelisi esinejaid ühendavad kogu maailma tantsulise ja ajastutundliku muusika pärand, kokkupuutepunktid ning tulevikunägemused.

Ivan Dorn.
Ivan Dorn. Foto: Station Narva

Festivali rahvusvaheliselt nimekaimaks esinejaks on James Lavelle, üks kaasaegse klubimuusika, alternatiivse hiphopi ja triphopi võtmetegijaid ning Briti plaadileibli Mo' Wax ja rühmituse UNKLE asutajaliige.

Vabal Laval saab teiste seas kuulda ka Ukraina popstaari Ivan Dorni house'i, nu-disco ja funk'i sulamit, Pariisi kultuuride sulatusahjust pärit tantsulise elektroonika gruppi Acid Arab, Saudi-Araabia päritolu DJd Nooriyah ning Hollandi ska-gruppi Bazzookas, kes paneb oma sõnul tantsima "noore ja vana, koera ja kassi, hollandlase ja eestlase, tallinlase ja narvaka".

Eesti muusikutest on Vabal Laval esindatud Eesti põrandaaluse muusika valitseja Ajukaja ja nüüdispopi videvikusamurai Mart Avi duo, YASMYN ja Narva päritolu IVI oma kohe-kohe ilmuvate uute albumite kavadega ning üha bassisemalt suriseva sound'iga alternatiiv-RnB artist manna.

Nooriyah.
Nooriyah. Foto: Station Narva

Ro-Ro ööprogrammis esinevad Istanbuli päritolu, Tallinnas elav punkrock-breakbeat-artist GØK2, indie supergrupp Masha Ye, melanhoolse post-pungi bänd Tovarish Astronom ning Sillamäe impro-elektroonika nelik Analogue Quattro. Bändide vahel valivad muusikat teiste seas DJd Raul Saaremets ja Työmik Bassofsky.

Klub Ro-Ro Narva sadamas.
Klub Ro-Ro Narva sadamas. Foto: Station Narva

Festival pakub ka kunstinäitusi ja Narva kunstiresidentuuri hooaja lõpupidu, öiseid kunstiretki Kreenholmis, paadituure Veneetsias, Jaapani kunstnike valmistatud lõunasööke ja palju muud.

Laupäeva, 9. septembri päeval on kavas mitmed tasuta kontserdid põnevais paigus Joaorust Kulgu sadama ja Valge Kõrvitsa restoranini.

Pühapäeval, 10. septembril paneb festivalile punkti traditsiooniline narvapärane hommikusöök VitaTiimi keskuses.

Paadiekskursioon Narva Veneetsias.
Paadiekskursioon Narva Veneetsias. Foto: Juri Vsivtsev

"Station Narva 2023" festivalipassid hinnaga 45 eurot on müügil TMW veebipoes ja Piletilevis. Müügil on ka 25eurosed muusikaprogrammi päevapiletid 8. ja 9. septembriks, toetajapass hinnaga 100 eurot ning pääsmed eriüritustele.Lisainfo, programmi ja esinejate tutvustused: stationnarva.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles