Jõhvi kontserdimajas esietendub noorte tantsulavastus

Põhjarannik
Copy
Sofia Kõivumägi tantsulavastuses "Kui ma veel noor ja jumal olin".
Sofia Kõivumägi tantsulavastuses "Kui ma veel noor ja jumal olin". Foto: Kadi Aare

Pühapäeval, 15. oktoobril esietendub Jõhvi kontserdimajas üleriigilise Koolitantsu Kompanii tantsulavastus "Kui ma veel noor ja jumal olin", milles osalevad mitukümmend noort ja andekat tantsijat Ida-Virumaalt ning mujalt Eestist koos ansambli, Kelly Vase, Sämi ja Kohtla-Järve gümnaasiumi segakooriga.

Koolitantsu Kompanii 14. lennu tantsulavastus "Kui ma veel noor ja jumal olin" on lugu noortest ja nende Eestist. Need on inimesed, kes ei pelga halli argipäeva, kelle meeltes on homne alati täis lootust ning uusi põnevaid radu, mida avastada. Hoogne tantsulavastus laseb end kanda armastatud kodumaisel muusikal, mis meid puudutab ja koos tegutsemas hoiab. Lavastuse koreograafideks on Kadi Aare ja Maarja Pruuli.

"Koolitantsu" peakorraldaja Raido Bergsteini sõnul tuuakse Koolitantsu Kompanii lavastused lavale professionaalsel moel. "Noored tantsijad kogevad nii loomeprotsessis kui ka hiljem laval käies publiku tagasisides tantsija elu sellisena, nagu see on. Kõik, mis lavale jõuab, poeb publikule põue ja liigutab, hinnaalandust siin ei ole," lubab ta.

Koreograaf Maarja Pruuli sõnul on noortega töötamine hoogne, nad on avatud ja kärme mõtlemisega ning leidlikud. "Järjest rohkem soovin koreograafiate loomise ja õpetamise kõrval leida ja kaasata tantsijate oma mõtteid ja tantsukeelt."

Ta lisab, et noorte tantsijatega tegutsemine on õpetanud talle teiste mõistmist ja tiimina töötamist ning samal ajal iseendaks saamist ja jäämist. "Õppimine on vastastikune," ütleb Pruuli.

Üle-eestiline Koolitantsu Kompanii toob kokku eri tantsukoolides õppivad andekad noored tantsijad. Kompanii pakub võimalust tutvuda tantsukunstniku elukutsega tunnustatud koreograafide käe all. Esimene Koolitantsu Kompanii lavastus jõudis vaatajate ette 2015. aastal ja praeguseks on loodud kaksteist tantsulavastust nii teatrisaalides kui ka Rakvere vallimäel ning tantsufilm. Aastal 2023. esines Koolitantsu Kompanii 13. lend ka suurel "Edinburgh Festival Fringe'il" Šotimaal.

Koolitantsu Kompaniis on lavastanud sellised Eesti koreograafid nagu Maarja Pruuli, Kadi Aare, Ruslan Stepanov, Argo Liik, Olga Privis, Kaja Lindal, Eliisa Sirelpuu ja paljud teised.

Tantsulavastuse "Kui ma veel noor ja jumal olin" etendused toimuvad Jõhvi kontserdimajas 15. oktoobril ja 5. novembril kell 18 ning 6. novembril kell 15. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles