Kohtla-Järve tahab taastada noortevolikogu töö

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Mario Polshin, Artur Tšužas, Birgit Paumere, Lolita Lipu ja Anna Mišakova soovivad pingutada selle nimel, et noorte elu Kohtla-Järvel põnevamaks muuta.
Mario Polshin, Artur Tšužas, Birgit Paumere, Lolita Lipu ja Anna Mišakova soovivad pingutada selle nimel, et noorte elu Kohtla-Järvel põnevamaks muuta. Foto: Erakogu

Kohtla-Järve noortevolikogu meeskonnaga oodatakse liituma kõiki 13-26aastasi aktiivse eluhoiakuga noori, kes tunnevad, et elu linnas vajaks muutmist. Kandideerimisavaldusi saab esitada 18. oktoobrini ning noortevolikogu valimised toimuvad, kui kandidaate tuleb kokku vähemalt 14.

Kohtla-Järve noortekeskuse direktori Alissa Linteri sõnul tuli mõte linnas taas noortevolikogu tööle panna juba ammu. "Proovisime seda käivitada kaks aastat tagasi, kuid toona ei leidunud sellele tuumikut, nüüd aga on liidrid olemas ning loodan, et neil õnnestub kavandatu teoks teha," ütles ta, lisades, et ka Kohtla-Järve linnavalitsus ja volikogu toetavad seda algatust igati.

Linteril on hea meel, et algatus linna elus senisest aktiivsemalt kaasa lüüa tuli noortelt endilt: moodustus viiest-kuuest aktiivsest noormehest ja neiust koosnev algatusrühm, kes on nüüdseks külastanud samasuguseid noorteorganisatsioone naaberlinnades, korraldanud kohtumisi koolides ja gümnaasiumides ning kutsuvad oma eakaaslasi meeskonnaga liituma. Juba peeti ka temaatiline konverents, kus arutleti selle üle, milliseid ülesandeid noortevolikogu võiks lahendada, ning töötati välja põhikiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles