Oktoobritorm tegi Narva-Jõesuule kümnete tuhandete eurode eest kahju

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kukkunud puude tõttu muutus kasutamiskõlbmatuks Narva-Jõesuu kõige menukam laste mänguväljak. Kevadel plaanitakse selle asemele uue mänguväljaku paigaldamist.
Kukkunud puude tõttu muutus kasutamiskõlbmatuks Narva-Jõesuu kõige menukam laste mänguväljak. Kevadel plaanitakse selle asemele uue mänguväljaku paigaldamist. Foto: Alar Tasa

Kuu aega tagasi üle Eesti ning sealhulgas ka Ida-Virumaal möllanud tormis sai enim kannatada Narva-Jõesuu linn, mille kahjud ulatuvad kümnetesse tuhandetesse eurodesse.

Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin ütles, et otsesed kulud, mis kaasnesid tormi tagajärgede likvideerimisega, nagu murdunud puude lõikamine ja äravedu, läksid maksma 25 000 eurot.

Tormi tagajärjel muutus kasutamiskõlbmatuks ka linna suurim ja kõige populaarsem laste mänguväljak. "Kevadel peame ostma ja paigaldama selle asemele uue mänguväljaku, mis läheb tõenäoliselt maksma umbes 15 000 eurot." Kokku hindavad linnavõimud linnale tekitatud kahju 40 000 euro ringi.

Iljini sõnul ei ole eraisikud linnavalitsuse poole tormikahju teadetega pöördunud, küll on aga teada antud ohtlikest puudest, mis järgmise tugevama tormiga võivad ümber kukkuda.

Narva-Jõesuus murdis torm ära üle 40 puu.

7. oktoobril möllanud maru ajal saidki päästjad enim väljakutseid Narva-Jõesuusse, kus kõige suurem laastamistöö toimus kuurortlinnas endas.

"Pilt on masendav ja tekitatud kahju suur," sõnas linnavalitsuse infojuht Alar Tasa toona Põhjarannikule.

Narva-Jõesuus lõi torm rivist välja ka kogu tänavavalgustuse.

Oktoobritormis sai tugevalt kannatada Toila Oru park, kus hävis enam kui 100 puud. Hilisem inventuur näitas, et probleemseid puid, millest enamik tuleb maha lõigata, on pargis kokku 285. Tugevalt sai kannatada ka Jõhvi park, kus murdunud või ümber kukkunud oli mitukümmend puud. Abivallavanem Ilmar Aun ütles, et kindlasti on tulevikus plaanis hävitatud puid asendada, kuid lähiajal seda siiski rahapuuduse tõttu teha ei saa.

Oktoobritormis hävis puid ka Pagari ja Mäetaguse mõisa pargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles