Suure narkolastiga läbi Euroopa sõitnud Venemaa kodanik jäi Narvas vahele

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva piiripunktis avastasid Eesti tollitöötajad tänavu 3. juulil Moldova ja Vene kodakondsusega mehe autost suure koguse uimasteid, mille eest saadeti ta vangi.
Narva piiripunktis avastasid Eesti tollitöötajad tänavu 3. juulil Moldova ja Vene kodakondsusega mehe autost suure koguse uimasteid, mille eest saadeti ta vangi. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Viru maakohus mõistis vangi mehe, kes kavatses Lääne-Euroopast Venemaale uimasteid vedada, kuid jäi Narva tollis vahele.

Moldova ja Venemaa kodakondsusega Pavel (32) reisis tänavu suvel autojuhi teenuseid kasutades sõiduautoga Venemaalt Soome ning sealt omakorda 1. juulil lennukiga läbi Läti Vabariigi Saksamaa pealinna Berliini, kus sai selgusetuks jäänud asjaoludel enda valdusesse Venemaa registreerimisnumbriga sõiduauto Citroen DS4, mille sisse oli peidetud suures koguses narkootilisi aineid hašišit ja amfetamiini.

Seejärel sõitis Pavel narkolastiga läbi Saksamaa, Poola, Leedu ja Läti ning jõudis 3. juuli öösel läbi Murati piiripunkti Eestisse. Järgmisel õhtul üritas ta Narvas ületada Eesti-Vene piiri, kuid suunati tollikontrolli, mille käigus leiti sõiduauto Citroen DS4 küljekarpide sees ning põranda all olevatest spetsiaalselt narkootiliste ainete veoks mõeldud sisseehitatud peidikutest 65,869 kilogrammi kanepist valmistatud hašišit ning 5,948 kilogrammi valget pulbrilist ainet, mis sisaldas 9,6% amfetamiini, s.o 571 grammi. Samas pidasid maksu- ja tolliametnikud Paveli kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles