Haridusminister klaaris kohapeal segadust: "Riik ei ole kunagi pakkunud Toilale kuueklassilist kooli"

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Toilas on piisavalt lapsi, et pidada tugevat, hea kvaliteediga ja nüüdisaegse õpikeskkonnaga üheksaklassilist põhikooli," ütles Kristina Kallas Toila gümnaasiumis toimunud kohtumisel.
"Toilas on piisavalt lapsi, et pidada tugevat, hea kvaliteediga ja nüüdisaegse õpikeskkonnaga üheksaklassilist põhikooli," ütles Kristina Kallas Toila gümnaasiumis toimunud kohtumisel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui Toila vald võtab vastu riigi pakkumise ehitada uus koolimaja, saab gümnaasiumiosa tegutseda kuni selle valmimiseni 2029. aastal, ütles haridus- ja teadusminister Kristina Kallas kohtumisel Toila gümnaasiumis.

Kõigepealt kuulas minister kogukonna arvamust kooli tulevikust. Vastloodud MTÜ Toila Gümnaasiumi Heaks esindajad tõid oma ettekandes välja, et eestikeelse koolikeskkonnaga gümnaasiumi hoidmine on oluline nii kogukonnale kui ka riigi julgeolekule.

"Tahame meelde tuletada, et eestlasi on Ida-Virumaal alla 19 protsendi ja meile on eestikeelse keskkonnaga gümnaasiumi väga vaja," ütles MTÜ juhatuse liige, lapsevanem Piret Toovis, lisades, et Toila gümnaasiumi toetuseks on andnud allkirja 1112 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles