Ilmunud on uus raamat Sillamäe ajaloost

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Adelbert Pool on ära teinud suure töö, et inimestel nende kodukoha ajalugu ikka meeles oleks.
Adelbert Pool on ära teinud suure töö, et inimestel nende kodukoha ajalugu ikka meeles oleks. Foto: Erakogu

Reedel esitles Sillamäe muuseum kohaliku kodu-uurija Adelbert Pooli uut kogumikku "Sillamäe ajalugu läbi Vaivara ajaloo". See on juba neljas raamat, mille ta muuseumitöötajate aktiivsel osalusel välja on andnud.

Sillamäe kodu-uurija, endine prokurör Adelbert Pool on oma kodukandi ajalugu kajastavaid dokumente ja fakte kildhaaval kogunud ja süstematiseerinud juba palju aastaid. Muuseumi töötajad kujundavad tema kogutud materjalid raamatuks ja leiavad väljaandmiseks raha.

Sillamäe muuseumi töötaja Irina Zamarina sõnul on Pooli koostatud väljaanded väga nõutud ning tema esimene raamat "Merekülast Toilani" kuurordi tekkeloost on muuseumis lausa kapsaks loetud. Tema teises raamatus "Nad olid esimesed" leiavad kajastust põnevad faktid inimestest, kes elasid Sillamäel ajal, mil see oli suletud linn. Kolmandas väljaandes "Ida-Virumaa põhjaranniku radadel" jutustab Pool 19. sajandi lõpus - 20. sajandi alguses populaarsetest kuurortasulatest, Revali postimaanteest, -jaamadest ja -teenindusest ning Ida-Virumaa põhjaranniku vaatamisväärsustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles