Jõhvis hukkus joobes juhi süül jalakäija

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jalakäija hukkus Jõhvis Puru teel asuva kortermaja lähedal.
Jalakäija hukkus Jõhvis Puru teel asuva kortermaja lähedal. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeva ennelõunal sõitis joobes juht Jõhvis sõiduautoga otsa jalakäijale, kes suri sündmuskohal.

Traagiline liiklusõnnetus toimus Jõhvi linnas Puru teel Jõhvi gümnaasiumi juurde viival ristmikul, kus 55aastane joobes naine juhtis sõidukit Audi ning sõitis reguleerimata ülekäigurajal otsa teed ületanud 72aastasele naisele, kes hukkus sündmuskohal.

Õnnetuse toimumise hetkel oli tee libe ning nähtavus päikse tõttu häiritud. Sõiduki rehvid vastasid nõuetele ja naisel oli juhtimisõigus.

Ida prefektuuri Jõhvi jaoskonna välijuht Filipp Muzalevski ütles, et alkoholijoobes mootorsõiduki juhtimine on äärmiselt ohtlik nii juhile endale kui teistele inimestele. "Selline juht on vaja viivitamatult liiklusest kõrvaldada ehk kahtlase sõidustiiliga liiklejast tuleb esimesel võimalusel politseile teada anda. Kahjuks jõudis seekord alkoholijoobes juht liiklusesse ning põhjustas traagilise liiklusõnnetuse, kus inimene kaotas elu," sõnas ta. 

Muzalevski hoiatas ka, et oluline on reguleerimata ülekäigurajale lähenedes vähendada sõidukiirust ja veenduda, et jalakäija pole sõiduteel või sinna astumas. "Talvistes oludes tuleb valida sobiv sõidukiirus ning arvestada ootamatu libedusega. Samuti tuleb olla valmis selleks, et lumelt peegeldava päikese või hoopis pimeduse tõttu võib nähtavus olla oluliselt häiritud," rääkis välijuht.

Politsei on liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustanud kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles