Noored kunstnikud kandsid paberile muusikast inspireeritud mõtted

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kultuurikeskuse töötajail on hea meel, et talvepühade aegu kaunistavad nende maja laste "muusikalised" pildid.
Kultuurikeskuse töötajail on hea meel, et talvepühade aegu kaunistavad nende maja laste "muusikalised" pildid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ahtme kunstide kool võttis kokku XV rahvusvahelise laste kunstitööde konkursi "Kunst − mäng või looming?" tulemused. Tänavu autasustati võitjaid Kohtla-Järve kultuurikeskuse kohvikus ning auhinnatud tööd ehivad nüüd kohviku seina. Lisaks saab vaadata žürii välja valitud tööde näitust kooli galeriis.

Konkursile, mille alateema oli seekord "Kuulates muusikat", laekus üle 70 joonistuse. Ahtme kuntide kooli kunstiosakonna juhataja Aleksandr Dikušenko on rahul, et lisaks Kohtla-Järve koolidele ja stuudiotele osalesid aktiivselt ka Tapa, Tallinna, Pärnu, Narva jt Eesti linnade noored autorid. Rahvusvahelise konkursi staatust aitasid hoida Lätist ja Soomest saadetud tööd.

"Ahtme kunstide kool on seda konkurssi korraldanud juba üle 20 aasta ja sellest on kuulnud paljud," rõhutas ta. "Idavirukad on alati kõige aktiivsemad, ent iga aastaga lisandub üha uusi autoreid ka teistest Eesti linnadest ja riikidestki. Sel aastal oli uusi osalejaid mõnevõrra vähem, kuid mitte sellepärast, et teema oleks keeruline olnud, lihtsalt mõnele on saatmine kallivõitu, mõne riigiga aga on suhted sõja tõttu katkenud. Ent kvantiteet ei olegi peamine, tähtis on, et noored kunstnikud saaksid oma mõtteid ja tundeid paberil väljendada ning vaatajaile nõnda elamusi pakkuda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles