HOIATUS! Ida-Virumaal võib tulla lähipäevil kuni -30 kraadi külma

Põhjarannik
Copy
Lähipäevil on Ida-Virumaal enamikus paikades külma rohkem kui -25 kraadi.
Lähipäevil on Ida-Virumaal enamikus paikades külma rohkem kui -25 kraadi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik / Arhiiv

Keskkonnaagentuur tegi seoses suureneva pakasega teise astme hoiatuse nii Ida-Virumaa kui Lääne-Virumaa kohta. 

Agentuuri veebilehel ilmateenistus.ee teisipäeva õhtul avaldatud hoiatuse kohaselt langeb 3.-5. jaanuarini õhutemperatuur Ida-Virumaal -26 kraadini ja kohati kuni -30 kraadini. Idatuul on puhanguline ning süvendab külmatunnet. 

Teisipäeval õhtul kella 21 ajal mõõtis ilmateenistus Jõhvis õhutempereatuuriks -20,6 kraadi ja hindas tunnetavaks temperatuuriks -28,3 kraadi.

Asukohaprognoosi kohaselt langeb kolmapäeva hommikul kella 9 ajal Jõhvis õhutempereatuur -25,5 kraadini. Kolmapäeva jooksul ei lähe Jõhvis "soojemaks" kui -23 kraadi. Neljapäeval on Jõhvis terve päeva jooksul külma vahemikus -23 kuni -26kraadi. Enamvähem sarnane külm valitseb ka naaberlinnas Kohtla-Järvel. 

Rohkem kui -28 kraadi on kolmapäeva hommikul oodata aga näiteks nii Mäetaguse kui ka Liimalas. 

Ilm "soojeneb" Ida-Virumaal pisut reedel, mil praeguse kohaselt on külma alla -20 kraadi. Nädalavahetusel on Ida-Virumaal oodata külma -10 kuni -15 kraadi. 

Teise taseme hoiatuse tähendab keskkonnaagentuuri liigituse järgi, et ilm on ohtlik. "Esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Ole väga tähelepanelik ja jälgi pidevalt ilmaprognoosi. Ole teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgi kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi," selgitab agentuur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles