Ida-Virumaa on praegu Eesti kõige külmem ja lumerikkam paik

Erik Gamzejev
Copy
Praeguse pakasega välja minnes tasub põsed, suu ja nina kinni katta.
Praeguse pakasega välja minnes tasub põsed, suu ja nina kinni katta. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeva hommikul kell 8 oli keskkonnaagentuuri andmetel Narvas -27,7 kraadi külma, mis on Eesti tänavune külmarekord ja Jõhvis tund aega varem -26,5 kraadi. 

Tuulekülm ulatus aga neljapäeva hommikul Jõhvis koguni -36,3 kraadi ja Narvas -36 kraadini. Tuulekülma oli samal ajal Eestis rohkem vaid ühes mõõtmisjaamas, Peipsi ääres Mustvee lähedal asuvas Tiirikojas: -38,9 kraadi. 

Keskkonnaagentuuri prognoosi kohaselt nii külmaks nagu oli neljapäeva hommik, lähipäevil enam ei lähe, kuid pakane taandub aeglaselt ja õhutemperatuur püsib üle -20 kraadi Ida-Virumaal veel laupäeva pärastlõunani. Pühapäevaks peaks ilm leebemaks muutuma ja külmakraade ennustatakse -10 ringis. 

Keskkonnaagnetuur leevendas neljapäeval Ida-Virumaa kohta teise astme hoiatuse esimesele astemele. See tähendab, et kogu Ida-Eestis on neljapäeval ja reedel oodata, kuni -26 külmakraadi ja ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. 

Ida-Virumaa on praegu ka Eesti kõige lumerikkam piirkond. Kui suuremas osas Eestis on lumekatte paksuseks vaid mõned sentimeetrid, siis Jõhvis 23 sentimeetrit. 

Eesti lumekaart 4. jaanuaril 2024. aastal.
Eesti lumekaart 4. jaanuaril 2024. aastal. Foto: Keskkonnaagentuur
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles