KINDLUSTUSPETTUS Politseile telefonivargusest teatanud naine osutus petiseks ja sai karistada

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus karistas noort naist, kes lootis kindlustusfirmat ninapidi vedades saada uut telefoni ning vana "kaotamise" pealt teenida.

Mullu suve hakul teatas Sillamäel elav Julia (24) politseile, et kaotas linnas ühe laste mänguväljaku juures oma telefoni Apple iPhone ja hiljem seal seda enam ei olnud − keegi võinud selle endale võtta. Sedasama rääkis naine politseijaoskonnas ütlusi andes.

Uurimise käigus tuli aga välja, et tegelikkuses polnud naine telefoni kaotanud, vaid oli selle viinud ühte Sillamäe pandimajja.

Kuna telefon oli ka kindlustatud, maksis kindlustusfirma kahju hüvitisena välja 869 eurot ning noor naine sai soetada endale uue iPhone´i.

Julia sai kriminaalsüüdistuse kindlustuskelmuses ning teadvalt valeütluste andmises. Ta nõustus kokkuleppemenetlusega, mille kohaselt teda karistati ühe aasta ja kahe kuu pikkuse tingimisi vangistusega ning määrati talle kahe aasta pikkune katseaeg.

Lisaks peab ta tasuma 1411 eurot riigile menetluskulude katteks ning maksma kindlustusfirmale tagasi välja petetud 869 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles