Ahtmes inimest signaalipüstoliga hirmutanud mees pääses kriminaalkaristusest

Põhjarannik
Copy
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: arhiiv

Viru maakohus lõpetas menetluse mehe suhtes, kes mullu sügisel Ahtmes tänaval signaalipüstolist paugutas. Kohus leidis, et mehe süü pole suur ning kriminaalmenetluse võib lõpetada.

Eelmise aasta 7. septembril lasi 36aastane mees Kohtla-Järve linnas Ahtme linnaosas relvasarnasest esemest avalikus kohas mitu lasku õhku, põhjustades sellega lähedal olnud inimeses hirmu. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ja alustas kriminaalmenetlust.

Mees tunnistas end eeluurimise ajal süüdi ning abiprokurör Kristiina Erte taotles menetluse lõpetamist.

Tema sõnul ei ole mehe süü kuriteo toimepanemisel suur ning tema puhul ei ole tegemist kuritegeliku eluviisi omandanud isikuga. Prokuröri sõnul tuleb asuda seisukohale, et mehe suhtes pole ei eri- ega üldpreventiivsetel kaalutlustel ilmtingimata tarvilik kriminaalmenetlusega jätkamine ja karistuse kohaldamine. Prokurör taotles, et kriminaalmenetluse lõpetamise tingimusena maksab kohtualune riigile 500 eurot ning ligi 90 eurot menetluskulude katteks.

Maakohus nõustus abiprokuröri seisukohaga, et selles kriminaalasjas ei ole kahtlustatava süü suur, ning otsustas menetluse lõpetada, määrates kahtlustatavale abiprokuröri küsitud rahalise kohustuse. Samuti otsustas kohus konfiskeerida kuriteo vahendiks olnud signaalipüstoli ning selle juurde kuulunud paukpadrunid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles