Koer ja suitsuandur päästsid mehe elu

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Reede varahommikul kella viie ajal anti päästjatele teada Toila vallas Roodu külas elumaja katuse alt tulevast suitsust ja leegist. Päästjate saabumise ajal põles maja lahtise leegiga, päästjad hoonesse enam siseneda ei saanud. Põlengule pandi piir kella seitsmeks. Sündmuskohal olid Kohtla-Järve, Jõhvi ja Kiviõli päästemeeskond.

Hiljem selgus, et tulekahju oli alguse saanud sauna korstna juurest. Eelneval õhtul oli peremees sauna kütnud. Põlengu tekkimise ajal majaperemees magas ning teda äratas koer, kes hakkas haukuma ja meest riietest tirima. Veidi aja pärast hakkas tööle ka suitsuandur. Omanik püüdis põlengut kustutada, kuid tuli oli levinud konstruktsioonidesse. Mees väljus koeraga majast ja andis põlengust teada häirekeskusele.

Puuviljaveokil süttis pidur

26. jaanuari hommikul tuli päästjatele teade, et Toila vallas Konju külas läks Tallinna-Narva maanteel veokil pidur põlema. Veoseks olid puu- ja juurviljad. Juht püüdis põlengut lumega kustutada. Veok seisis bussipeatuses ja liiklust ei takistanud. Päästjad kustutasid rehvipõlengu ja ohtu enam ei olnud. Juht tõstis põlenud autoratta üles ja jätkas sõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles