Auvere õlitehase ehituse seiskamine on läinud maksma 20 miljonit eurot (4)

Erik Gamzejev
Copy
2021. aasta novembris osales uue õlitehase nurgakivi panekul ka tollane keskkonnaminister Tõnis Mölder, kes tundis rõõmu, et uus tehas hakkab juurutama ringmajandust. Uus tehas tuleb väliselt sarnane 12 aastat tagasi valminud naabruses asuva esimese Enefit 280 tehasega.
2021. aasta novembris osales uue õlitehase nurgakivi panekul ka tollane keskkonnaminister Tõnis Mölder, kes tundis rõõmu, et uus tehas hakkab juurutama ringmajandust. Uus tehas tuleb väliselt sarnane 12 aastat tagasi valminud naabruses asuva esimese Enefit 280 tehasega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtuotsusega Auveresse uue õlitehase ehituse peatamine eelmisel aastal on läinud seda rajavale Eesti Energiale maksma üle 20 miljoni euro.

Tehast rajava Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Power juhatuse esimees Andres Vainola ütles, et kohtuasja tõttu läks tehase ehitusaeg neli kuud nihkesse. "Ehitus seisis täielikult kaks kuud. Seetõttu tõmbasid kõik partnerid tempot maha. See on täiesti arusaadav. Sellises teadmatuses vaatavad nad, et saaks poolelijäänud ehitustööd akteeritud ja selle eest raha kätte," sõnas ta.

Esimene õli peaks tulema aasta lõpus

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles