Libalaibast häirekeskust teavitanud mees läheb trellide taha

Põhjarannik
Copy
Häirekeskuse number 112.
Häirekeskuse number 112. Foto: Tairo Lutter

41aastane mees, kes kaardimängus saadud kaotuse karistusena häirekeskust olematust laibast teavitas, peab kümme päeva arestimajas veetma. 

Eelmise nädala neljapäeval asusid kolm sõpra napsu võttes kaarte mängima. Mäng käis selle peale, et kaotaja peab helistama häirekeskusesse ning ütlema, et korteris on laip. Kaotajaks jäänud 41aastane mees pidas kokkulepitud mängureeglitest kinni ja tegi sellise kõne ära.  

Politsei reageeris ärevale teatele. Sündmuskohal selgus, et kogu seltskond on elu ja tervise juures ning tegemist oli valeväljakutsega, teatas Ida prefektuur. 

Kuna valeväljakutsete tegemine on süütegu ja karistatav ning raiskab asjatult operatiivset ressurssi, mille tagajärjel võib keegi päriselt abita jääda, siis pidasid politseinikud 41aastase mehe kinni ning toimetasid vanglasse.

Juba järgmisel päeval, 22. märtsil, arutas juhtumit Viru maakohus. Kuna mehel olid varasematest rikkumistest trahvid maksmata, määrati talle karistuseks kümme päeva aresti.

Ida prefektuur noomib, et vale väljakutsete tegemine on tõsine rikkumine ning lõbu pärast nende tegemisel on kallis hind.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles