Olümpiavõitja meenutas spordisangar Heino Lippu

Põhjarannik
Copy
Heino Lipu kuju juures pidas kõne kettaheite olümpiavõitja ja maailmameister Gerd Kanter.
Heino Lipu kuju juures pidas kõne kettaheite olümpiavõitja ja maailmameister Gerd Kanter. Foto: Viivian Päll / Lüganuse vald

Enne neljapäeva õhtul Heino Lipu staadionil algavat Jõhvi kergejõustikuõhtut käisid olümpiavõitja Gerd Kanter ja teised kergejõustikusõbrad Maidla mõisapargis avaldamas austust spordisangar Heino Lipule, kelle kuju seal kaks aastat tagasi avati. 

Kuju tegemisel kasutas skulptor Aivar Simson modellina ka Gerd Kanterit. 

Ida-Virumaalt pärit Heino Lippu nimetatakse Eesti spordi kroonimata kuningaks, kes kuulus tulemuste poolest nii mitmevõistluses kui kuulitõukes maailma paremikku, kuid kel jäid rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalid võitmata, kuna nõukogude okupatsioonivõim ei lubanud teda kordagi välismaale võistlema. 

Ajakirjanik ja meediaekspert Raul Rebane ütles kaks aastat tagasi Maidla mõisapargis, et kuju avamise sõnavõttudes öeldi valesti, et Heino Lipp on Eesti kõigi aegade üks paremaid kergejõustiklasi ja sportlasi. "See on vale. Minu meelest on Heino Lipp maailmas läbi aegade üks andekamaid sportlasi. See, et ta võimed jäid arendamata tiitliteks, oli aja, mitte Heino Lipu süü," sõnas ta.

Heino Lipule austust avaldama tulnud kergejõustikusõbrad neljapäeval Maidla mõisapargis tema kuju juures.
Heino Lipule austust avaldama tulnud kergejõustikusõbrad neljapäeval Maidla mõisapargis tema kuju juures. Foto: Viivian Päll / Lüganuse vald
Tagasi üles