Virula kaubanduskeskusesse kolinud kirikus peeti esimene jumalateenistus

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Oleg Pronin pidas oma esimese teenistuse 30 aastat tagasi just selles hoones ning peab sümboolseks, et see maja nüüd kirikule kuulub.
Oleg Pronin pidas oma esimese teenistuse 30 aastat tagasi just selles hoones ning peab sümboolseks, et see maja nüüd kirikule kuulub. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ehkki Virula kaubanduskeskusesse kolinud kiriku ruumide renoveerimine alles käib ja esimesel korrusel ei ole remonti veel alustatudki, peeti seal juba esimene jumalateenistus.

Eesti täisevangeelse kiriku pastori Oleg Pronini sõnul oli neil endise restorani Trilobiit hoones, mida nad viimased kuus aastat rentisid, juba ammu kitsas. Ruumi nappis ka Keskallee 17 tegutsenud pühapäevakoolis. Seetõttu ostsid nad poolteist aastat tagasi Tallinna firmalt Vladia 260 000 euro eest Keskallee 1 paikneva hoone, tegid selle teise korruse korda ja kolisid sinna ümber.

"Meie unistus täitus. On sümboolne, et just selles hoones pidasin ma 30 aastat tagasi oma esimese teenistuse. Toona oli see Pobeda kino," rääkis Pronin, näidates renoveeritud teist korrust, kuhu on sisse seatud jumalateenistuste saal, väike ajutine kontor ning pühapäevakooli ruumid. "Siin on peaaegu kõik valmis, jäänud on lõpetada vaid tualetid ja köök. Hoone kogupindala on 2100 ruutmeetrit, maad on 2400 ruutmeetrit."

Tagasi üles