Euroopa meistriga konkureerib pühapäeval Jõhvis Lõuna-Ameerika tšempion

Copy
Kettaheite Euroopa ja maailmameister Kristjan Čeh loodab pühapäevaselt Jõhvi võistluselt saada head enesetunnet ka peagi algavateks olümpiamängudeks.
Kettaheite Euroopa ja maailmameister Kristjan Čeh loodab pühapäevaselt Jõhvi võistluselt saada head enesetunnet ka peagi algavateks olümpiamängudeks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel pühapäeval Jõhvis Heino Lipu staadionil toimuval kettaheitevõistlusel tuleb duell Euroopa meistri Kristjan Čehi ja Lõuna-Ameerika tšempioni Claudio Romero vahel. Mõlemale mehele on tegemist Pariisi olümpiamängude peaprooviga.

Järgmisel nädalal Pariisis algavatel olümpiamängudel on sloveen, kes tulnud varem maailmameistriks ja tänavu ka Euroopa meistriks, üks favoriitidest. Kristjan Čeh soovis teha elu tähtsaima võistluse peaproovi mõned nädalad varem Jõhvis Heino Lipu staadionil, mis on olnud talle hea võistluspaik, kus ta püstitas mullu ka siiani püsiva isikliku rekordi 71.86.

Pühapäeval kell 17 algaval võistlusel pakub Kristjan Čehile konkurentsi Lõuna-Ameerika 2023. aasta meister ja Tšiili rekordimees Claudio Romero, kelle isiklik rekord on 67.29. Ka temale on Jõhvi võistlus peaprooviks olümpiamängudele, kus kettaheite eelvõistlus toimub juba 5. augustil ja finaal 7. augustil. Romero sihib olümpial kindlasti finaalikohta.

Olümpiaks valmistuvate kettaheitevägilastega koos võistlevad pühapäeval Jõhvis ka Eesti meister Priidu Niit, Eesti meistrivõistluste pronksmedalimees Gevin Genro Paas, paraolümpiaks valmistuv Egert Jõesaar ning teised meie paremad.

Alates kella 15 on koostöös Eesti kergejõustikuliiduga lastele avatud kergejõustiku töötuba, kus nad saavad tutvust teha erinevate kergejõustikualadega ja end neil ka proovile panna: kavas on hoota kaugushüpe, teivashüpe, tõkkejooks jm. Pealtvaatajatele on staadionile sissepääs tasuta. 

Tagasi üles