Idapiiril hakkab kehtima täielik tollikontroll

Copy
Järjekorrad Narva piiripunktis võivad senisest veelgi pikemaks venida, kui tolliametnikud kõiki Venemaa suunas piiri ületavaid inimesi ja kaupu kontrollima hakkavad.
Järjekorrad Narva piiripunktis võivad senisest veelgi pikemaks venida, kui tolliametnikud kõiki Venemaa suunas piiri ületavaid inimesi ja kaupu kontrollima hakkavad. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Sanktsioonidest kõrvale hiilimise katsete suureneva arvu tõttu suurendab maksu- ja tolliamet Vene Föderatsiooni suunduvate inimeste ja veetavate kaupade kontrollide mahtu Narva, Luhamaa ja Koidula piiripunktis ning läheb senise valikulise kontrolli asemel üle täielikule piirikontrollile.

Kui mullu avastati kõigis kolmes Eesti idapiiripunktis tollikontrolli käigus üle 5000 rikkumise, siis käesoleva aasta seitsme kuuga on rikkumisi registreeritud juba 4714. Neist kaks kolmandikku − 3194 − Narva piiripunktis. Seetõttu kehtestab valitsus idapiiril Eestist väljuval suunal täieliku tollikontrolli ning Venemaale suundujail tasub varuda piiriületuseks senisest rohkem aega.

Sujuv üleminek inimeste ja sõidukite täielikule tollikontrollile Eesti idapiiril algab 8. augustil.

Tagasi üles