Kohtla-Järve gümnaasiumi õpilane võib pääseda ralli MMile

Copy
Hanna Lisette Aabna mullu Kohtla-Järve gümnaasiumi õuel korraldatud rallispordipäeval.
Hanna Lisette Aabna mullu Kohtla-Järve gümnaasiumi õuel korraldatud rallispordipäeval. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Autoralli maailmameistrivõistlusi korraldav WRC Promootor valis 18aastase Kohtla-Järve gümnaasiumi õpilase Hanna Lisette Aabna "Beyond Rally" naisrallisõitjate arenguprogrammi 15 naiskandidaadi sekka, kes saavad võimaluse konkureerida kolmele kohale Rally3 autoga oktoobrikuus toimuval Kesk-Euroopa MM-rallil.

Sel rallil osaleva kolme noore naissõitja seast valitakse seejärel välja üks, kes pääseb järgmiseks hooajaks juunioride MM-sarja. Aabna ja veel 14 väljavalitud kandidaati osalevad 16.-18. septembrini treeninglaagris Krakówis, kus nad püüavad tõestada oma rallivalmidust, mehaanilisi teadmisi, meediaoskusi ja sõiduoskusi segapindadel, teatas Eesti autospordiliit.

"Ülimalt hea meel on teatada, et ma olen programmi "Beyond Rally" maailma 15 finalisti seas!" teatas Aabna sotsiaalmeedias. "Mul ei jätku sõnu kirjeldamaks, kui õnnelik ja tänulik ma antud momendil olen. Tegemist on tõesti ühe väga-väga suure sammuga edasi ning luban, et annan endast parima!"

Tagasi üles