Sillamäe täitus neljapäeva õhtul džässihelidega

Copy
Ansambli Kosmonauci noored muusikud tutvustasid kuulajaile tänapäevaseid džässistiile.
Ansambli Kosmonauci noored muusikud tutvustasid kuulajaile tänapäevaseid džässistiile. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Neljapäeva õhtul kogunesid sajad sillamäelased ja linna külalised Merepuiesteele, et nautida värskes õhus tänavu 20. aastapäeva tähistava festivali "Jazz Time" avakontserti.

Festival loodi kaks aastakümmet tagasi noortele muusikutele ning ehkki see on aastatega mõnevõrra muutunud, on peamised traditsioonid siiski säilinud. Just seepärast anti esimesena sõna noortele esitajatele − ansamblile Kosmonauci Poolast.

Festivali direktor Vladimir Võssotski on rahul: klassikalise džässi ja tänapäevaste stiilide segu nakatas linnarahvast positiivsete emotsioonidega. Ka külalised ise olid Eesti väikelinnast vaimustuses, kiites sealset imeilusat vaadet merele ja eri vanuses heasoovlikku publikut.

Nende järel astus lavale James Werts World Project eesotsas vokalist James Wertsiga. Kollektiivi liider on pärit Los Angelesest, kuid Eestist on juba ammu saanud tema kodu. Sillamäe džässifestivalil on ta esinenud juba korduvalt.

Hämaruse saabudes kuulajate arv peaaegu kahekordistus. Armsaks saanud kollektiivi uus kava tekitas publikus vaimustust ja kutsus tantsima. Pidulikkust ja salapära lisas vaatemänguline laserisõu "ÖÖvalgel".

Festival "Jazz Time" kestab nädala lõpuni ning korraldajatel leidub veel nii mõndagi, millega publikut üllatada: igal õhtul ootavad kunstisõpru meeldivad üllatused ning Eesti ja välismaa muusikastaarid esitavad džässi, funk'i ja souli paremikku.

Kõik ülejäänud festivalikontserdid toimuvad Sillamäe kultuurikeskuses. Lisainfo: www.facebook.com/JazzTimeFest/.

Tagasi üles