Kaisa Kukk tuli Eesti meistriks maratonis, Šalkauskas 10 km jooksus

Copy
Lisaks Eesti meistri tiitlile on Kaisa Kukk võitnud sel aastal ka mitmeid rahvajookse Ida-Virumaal ja viinud siin läbi harrastajate jooksutrenne.
Lisaks Eesti meistri tiitlile on Kaisa Kukk võitnud sel aastal ka mitmeid rahvajookse Ida-Virumaal ja viinud siin läbi harrastajate jooksutrenne. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Mäetagusel elav Kaisa Kukk tuli pühapäeval Tallinna maratonil Eesti tänavuseks meistriks maratonis, Kohtla-Järve endine abilinnapea Deniss Šalkauskas tuli aga Eesti meistriks 10 km tänavajooksus.

Politseis töötav Kukk läbis 42,195 kilomeetrit ajaga 2.49:17, mis andis talle Tallinna maratonil kaheksanda koha. Et enne teda jõudsid finišisse vaid Aafrika riikide jooksjad, kuulus Eesti meistri tiitel suure eduga talle. Lähim Eesti konkurent, Kertu Kula, jõudis Kaisa Kuke järel finišisse kuus ja pool minutit hiljem.

Kaisa Kukk, kes võitis kevadel pronksmedali trepijooksu maailmameistrivõistlustel ja on korraldanud harrastajatele Ida-Virumaal jooksutreeninguid, ütles pärast Eesti meistriks tulekut, et oli tulemuse üle üllatunud, sest otsustas osaleda alles eelmisel õhtul. "Võtsin päris palju riske, läksin kiire tempoga peale ja viimased 12 km jooksin täiesti üksinda. See oli vaimselt päris raske. Medali võitmiseks oleksin võinud ka rahulikuma jooksu teha, sest vahed olid suured. Olen väga õnnelik, et tulin teist aastat järjest Eesti meistriks ja püstitasin Eesti rekordi 40aastaste naiste arvestuses. Mul läks ülihästi," ütles Kukk ERRile.

Tagasi üles