Jõhvi rahvajooks viib osalejad linnatänavatele, parki ja poodi

Copy
Jõhvi rahvajooksul osalemine pakub häid emotsioone, nagu on näha ka mullusel jooksul enda jaoks mõnusas tempos kulgenud Illuka inimeste nägudel finišisse jõudmisel Heino Lipu staadionil.
Jõhvi rahvajooksul osalemine pakub häid emotsioone, nagu on näha ka mullusel jooksul enda jaoks mõnusas tempos kulgenud Illuka inimeste nägudel finišisse jõudmisel Heino Lipu staadionil. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel laupäeval juba 38. korda toimuval Jõhvi rahvajooksul osalejad saavad rajal liikuda nii linnatänavatel kui pargis, aga paarsada meetrit kulgeb poodide vahel, kui tuleb läbida Pargi keskus.

Jõhvi rahvajooksu põhidistantsid on 10 km ja 5 km. Lisaks on kavas 2 km pikkune lastejooks ja tillujooks. Stardi- ja finišipaik on Heino Lipu staadionil.

Rajad kulgevad Jõhvi mikrorajooni kortermajade vahel ja pargis. 10 km rada toob osalejad tunneli kaudu ka teisele poole raudteed Jõhvi vanemasse osasse. Võrreldes mullusega on põhiline erinevus, et kui läbi mikrorajooni on kulgenud viimased kilomeetrid, siis nüüd esimesed. Laupäeval kella 11 ja 13 vahel tasub Jõhvi liikluses olla ettevaatlikum, sest rahvajooksu tõttu sulgevad reguleerijad ajutiselt lühikeseks ajaks ka mõned ristmikud, et jooksjad ja kõndijad tuvaliselt läbi lasta.

Jõhvi rahvajooksu radade skeem.
Jõhvi rahvajooksu radade skeem. Foto: eskiis

Jõhvi rahvajooks 2024

* Stardi- ja finišipaik: Heino Lipu staadion Jõhvis

* Stardiajad: 

kell 10.45 tillujooks

kell 11.10 2 km jooks

kell 11.30 5 km ja 10 km jooks ja kõnd

Lisainfo ja registreerimine: sportiv.ee

Eelmisel aastal osales Jõhvi rahvjooksul 470 jooksjat ja kõndijat, mis oli selle sajandi rekord. Eelneval paarikümnel aastal ei õnnestunud osalejate hulka kuidagi oluliselt üle 300 saada. Läinud reedel toimunud Toila rahvajooks tõi aga kokku 450 osalejat.

Jõhvi valla kultuuri- ja spordinõunik ning üks Ida-Viru jooksusarja korraldajatest Avo Sambla on täis usku, et nii tänavune Toila kui ka mullune Jõhvi osalejate arv saavad ületatud. Tema sõnul on korraldajad kõvasti pingutanud, et osalema tuleks võimalikult palju Jõhvi koolide ja asutuste inimesi. "Rõhutan ikka, et Jõhvi rahvajooks ei ole proffide võistlus, vaid eelkõige sõna otseses mõttes rahvajooks, kuhu tasub tulla jooksma või kõndima nõnda, et igaüks valib endale kõige sobivama tempo. Tahaks, et Jõhvi inimestes kujuneks hoiak, et sellisel valla tervisespordi sündmusel osalemine ja melust osasaamine on auasi."

Sambla sõnul seatakse raja ääres sisse ka mitu ergutuspunkti, kus osalejatele indu ja head tuju lisatakse. "Laupäevaks lubab ilusat ilma ja usun, et Jõhvi rahvajooksul osalemine annab hea elamuse kõigile, kes starti tulevad," lisas ta.

Video 2023. aasta Jõhvi rahvajooksust

Ida-Virumaa ühe pikema ajalooga rahvaspordisündmuse, Jõhvi rahvajooksu osavõturekord pärineb 1986. aastast, mil see toimus esimest korda, tookord osales 1455 jooksusõpra.

Tagasi üles