Narva linna värskelt renoveeritud koolimaja on ülerahvastatud

Copy
Narva Kesklinna kooli direktor Anna Zubova peab toime tulema kõvasti ülerahvastatud kooli juhtimisega.
Narva Kesklinna kooli direktor Anna Zubova peab toime tulema kõvasti ülerahvastatud kooli juhtimisega. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kaks aastat kestnud renoveerimise järel taasavatud Narva Kesklinna kool võttis tänavu vastu rohkem õpilasi, kui kehtivad normid lubavad: 864 õpilase asemel 941. Selle tagajärjel ei jagunud õppeaasta alguses osale õpilastest õppematerjale ning kehalise kasvatuse tundi on lapsed sunnitud koolivõimla asemel linna spordihalli minema.

Septembris avas Narva Kesklinna põhikool pärast renoveerimist taas oma ajaloolise hoone uksed. Renoveerimiseks ja vajalike seadmetega varustamiseks kulus kaks aastat ning maksumaksjale läks see maksma ligemale 25 miljonit eurot. Nüüdseks on tegemist piirkonna kalleima ja lasterohkeima kooliga.

Rekonstrueeritud koolimaja, võimla ja uus juurdeehitis on projekti järgi mõeldud 864 õpilasele, kuid tänavu võeti kooli vastu 941 last. See tähendab, et õpilasi registreeriti üheksa protsendi ehk umbes kolme klassi jagu lubatust rohkem. Sestap on tõenäoline, et kooli koridorides hakkab nappima ruutmeetreid, klassiruumides laudu ja toole, garderoobides riidenagisid, sööklas sööginõusid jne. Samuti on vältimatu tavalisest suurem koormus ventilatsioonile, tualettruumidele ja hoonele tervikuna.

Tagasi üles