Jõhvi lennupäev pakub põnevat tegevust nii maal kui õhus

Copy
Jõhvi esimesel lennupäeval nähtud lennukite piruetid võtsid pealtvaatajail hinge kinni.
Jõhvi esimesel lennupäeval nähtud lennukite piruetid võtsid pealtvaatajail hinge kinni. Foto: Aleksander Kappi / Põhjarannik

Laupäeval, 14. septembril toimub Jõhvi lennuväljal taas lennupäev. Korraldajad on ette valmistanud mitmekesise meelelahutusprogrammi igas vanuses lennundushuvilistele ning sissepääs lennuvälja territooriumile on tasuta.

Aastase pausi järel kogunevad lennundushuvilised taas Jõhvi lennuväljale lennupäeva pidama. Peakorraldaja on tänavu MTÜ IdaEvent ja selle juht Erik Setškov, kes oli enda sõnul unistanud selle kolm aastat tagasi algatatud traditsiooni edasiarendamisest.

"Mulle meeldis väga see ebatavalise formaadiga üritus, mille korraldusmeeskonnas mul eelmistel aastatel osaleda õnnestus," rääkis ta. "Nägin, et see toob kohale palju inimesi, ja mitte ainult kohalikke. Seetõttu kirjutasin projekti, mida toetasid integratsiooni sihtasutus ja Jõhvi vald. September hellitab meid ilusa ilmaga ja eelolev laupäev tõotab samuti tulla suviselt soe. Kohtume lennuväljal!"

Hea ilma korral tõusevad taevasse lennukid, helikopterid ja droonid. Lennupäevale on kutsutud osalema ka lennumudelistid. Erik Setškovi sõnul on lubanud Purul maanduda kümmekond väikelennukit ning politsei- ja piirivalveameti helikopter. Soovijad saavad helikopteriga õhus tiiru teha.

Lennuväljal avatakse kauplejate ja messiala, lastele pannakse püsti suur batuut, korraldatakse mänge ja pakutakse mitmesugust muud meelelahutust. Suure väliköögi avab restoran Monk.

Kontserdil astuvad üles Kohtla-Järve gümnaasiumi noorteorkester, folkrokkansambel Kratt ja Traffic. Kõigi külastajate vahel toimub suur kingiloos.

Tagasi üles