Politsei lõpetas Kohtla-Järve abilinnapea suhtes algatatud väärteomenetluse

Copy
Politsei leidis, et Kohtla-Järve abilinnapea Aleksandr Keivabu tegevuses puudusid väärteo tunnused, kui ta taotles palgatõusu talle alluvale töötajale, kellega tal on perekondlikud sidemed.
Politsei leidis, et Kohtla-Järve abilinnapea Aleksandr Keivabu tegevuses puudusid väärteo tunnused, kui ta taotles palgatõusu talle alluvale töötajale, kellega tal on perekondlikud sidemed. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Politsei lõpetas Kohtla-Järve abilinnapea Aleksandr Keivabu suhtes võimaliku toimingupiirangu rikkumise tõttu aprillis algatatud väärteomenetluse, leides, et uuritud juhtumis puuduvad väärteo tunnused.

Uurimise all oli juhtum, kus novembri lõpus Kohtla-Järve majandusküsimuste abilinnapeaks valitud Aleksandr Keivabu esitas mõned nädalad hiljem linnapeale mitmete arengu- ja majandusteenistuse töötajate palga tõstmise taotluse. Nimekirjas oli ka temaga perekondlikult seotud töötaja. Keivabu põhjendas palga tõstmist sellega, et selle töötaja põhipalk ei ole nii teiste asutuste kui ka linnavalitsuse teenistuses olevate spetsialistidega võrreldes enam konkurentsivõimeline.

Linnapea Henri Kaselo tegigi selle töötajaga uue aasta alguses töölepingus muudatuse, määrates tema uueks palgaks 1300 eurot.

Tagasi üles