Pargikeskuse väline pale jõuab vallavalitsuse silme ette

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milliseks kujuneb Ida-Virumaalt pärit kinomehe Kaljo Kiisa lähedusse kerkiva hiidhoone välimine pale, peaks selguma 15. jaanuaril.
Milliseks kujuneb Ida-Virumaalt pärit kinomehe Kaljo Kiisa lähedusse kerkiva hiidhoone välimine pale, peaks selguma 15. jaanuaril. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

15. jaanuaril toob Jõhvi pargi serva ehitatava kaubandus- ja meelelahutuskeskuse arendaja vallavalitsuse ametnike silme ette hoone fassaadi arhitektuurilahenduse, mis jääb aastakümneteks kujundama kogu selle piirkonna välisilmet. 

Vallavalitsuse poolt sügisel välja antud uue ehitusloa tingimuse kohaselt oodati OÜ-lt Jõhvi Pargi Arendus Kaubandus fassaadilahendust juba novembri lõpus. Arendaja volitatud esindaja Allan Mänd sõnas, et vallavalitsus andis esmalt kuu aega ajapikendust, aga detsembris leppis ta vallavanem Martin Repinskiga kokku, et fassaadi esitlus tuleb jaanuari keskel. "Näitame seda esmalt valla arhitektile ja teistele ametnikele. Kui vallavalitsuselt tuleb huvitavaid ideid, siis võime neid lisada," sõnas ta.

Männi sõnul  tuleb pargikeskusele ribiline fassaad. "Igas kolmandas ribis on leedvalgustus, mis hakkab mängima eri toonide ja impulssidega. Seintele tulevad ka reklaamiekraanid, osaliselt kasutatakse fassaadiplaate. Usun, et selline valgusmäng tuleb päris ilus," rääkis Mänd fassaadilahendusest, mis valmib arhitektuuribüroos Luhse ja Tuhal, kus on sündinud mitmed Jõhvi selle sajandi uute ehitiste projektid, nagu näiteks kontserdimaja, lasteaed Pillerkaar või kohtumaja. 

Männi sõnul peaks pargikeskuse esimene, ligemale 23 000 ruutmeetri suurune osa, mis hõlmab kaubanduspindu, kobarkino, treeningusaale, lasteala ja söögikohti, valmima tänavu sügisel. "Selline eesmärk on, aga oleneb, kui palju töid õnnestub talvel ära teha. Praegu tuli objektil osa välitöid peatada, kuna lumehanges neid teha ei saa. Ka katuselt tuleb hommikuti ehitajatel enne tööjärjega edasi minekut palju lund alla loopida," rääkis ta.

Pargikeskuse suuremate rentnike seas on Maksimarket ja rõivakauplus H&M. Aasta lõpus liitus nendega ka üks Euroopa suuremaid kingakaubamaju CCC, kel on ligi tuhat kauplust. Eestis teeb see Poola kett Jõhvi oma neljanda poe − esimene väljaspool Tallinna ja Tartut. 

Kolme saaliga kobarkino operaatoriks  saab Männi sõnul suure tõenäosusega Apollo.

Vaata galeriist, milliseid fassaadilahendusi on arendaja varem pakkunud:

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles