Jahimehed viisid sada last metsa

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähemalt räägiti tänavusest aasta loomast koprast.
Lähemalt räägiti tänavusest aasta loomast koprast. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Voka jahtkond kutsus reedel sadakond Toila gümnaasiumi last metsa, et neile loodust ja jahipidamisega seonduvat tutvustada. 

Kaks bussitäit Toila gümnaasiumi nooremate klasside õpilasi lustisid reedel pool päeva Pühajõel Voka jahtkonna jahionni lähisel. Jahimehed pajatasid jahipidamisest üldiselt, rääkisid jahieetikast ja looduse hoidmisest ning jahimeeste ülesannetest.

Soovijad said jahisarve ja ulukite peibutusvilesid puhuda, õhupüssist tavalist ja vibust liikuvat märklauda lasta ning selle kõrvale jahipüssi ja -vibu vaadata. Trofeedena olid kohale toodud nii nahad, koljud kui sarved ning igaühel oli võimalus näiteks sarvede järgi põdra vanust pakkuda või naha küljes olevate küüniste järgi arvata, kus see loom elada võiks.

Eraldi räägiti tänavusest aasta loomast koprast, näidates ka seda, kuidas koprarauad töötavad. Metsloomade söödaplatsile viidi gruppide kaupa vilja ning vaadati seal soolakivi ja rajakaamerat. Laste suure tähelepanu pälvisid kolm ettevõtmises osalenud jahikoera. Päeva lõpuks söödi kõhud kuuma suppi täis ja küpsetati lõkke kohal vahukomme. 

Pikemat ülevaadet vahvast päevast saab lugeda teisipäevasest Põhjarannikust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles