Kohtla-Järve saab kahe aasta pärast uue ujula

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune Kohtla-Järve ujula on amortiseerunud ja seda saab kasutada vaid  tänu terviseameti eriloale
Praegune Kohtla-Järve ujula on amortiseerunud ja seda saab kasutada vaid tänu terviseameti eriloale Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linn peaks hiljemalt kahe aasta pärast saama ammuoodatud uue ujula, kuna linnavolikogu nõustus neljapäeva õhtupoolikul võtma linnale selle ehitamise alustamiseks vajaliku 11,4 miljoni euro suuruse kohustuse. 

Abilinnapea Vitali Borodini sõnul saab linnavalitsus nüüd ehitushanke võitja kinnitada ning varakevadel võib ehitus alata. Keskuse ujula osa peaks tema sõnul valmima 2021. aasta alguses. Spordisaal, kuhu on kavas ajutiselt kokku panna nii pallimängude kui tennise mängimise võimalused, valmib tema sõnul pisut hiljem. 

Pisut enam kui aasta tagasi arvestasid linnavõimud, et Järveküla teele plaanitava 20 000 ruutmeetri suuruse spordi- ja tervisekeskuse rajamine ei lähe maksma rohkem kui viis miljonit eurot. Sellest tulenevalt võttis linnavolikogu 2017. aasta novembris linnale 0,75 miljoni euro suuruse kohustuse. 4,25 miljonit eurot tuleb Euroopa Liidult. 

 

Tulevane spordikeskus rajatakse Järveküla teele. Teisel pool tänavat olev vana ujula lammutatakse.

Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Mullu toimunud ehitushangete käigus selgus, et spordikeskuse ehitamise turuhind on tegelikult neli korda kallim. Kui korduhankel vähendati keskuse suurust kolmandiku võrra  13 500 ruutmeetrile, tulid hinnapakkumised ikkagi suurusjärgus 14-16 miljonit eurot. 

Eelmisel reedel saatis linnavalitsus volikogule kirja palvega kutsuda võimalikult kiiresti kokku erakorraline istung, et arutada lisaraha eraldamist. Et Euroopa Liidu panus ei muutu, tuleb puuduv osa ehk üle kümne miljoni euro käia välja Kohtla-Järve linnakassast.

Eile andiski volikogu loa linnapoolse osa suurendamiseks 15 korda ehk  11,4 miljoni euroni. Otsustamisega oli kiire, sest reedel aeguvad septembris avatud riigihanke hinnapakkumised ja linnavalitsus pelgas, et uue hankega tulevad veelgi kallimad hinnapakkumised. 

Otsuse poolt hääletas volikogu üksmeelselt.  Kuid opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liider Eduard Odinets taunis enne hääletust linnavalitsuse käitumist selle probleemi lahendamisel leides, et volikogu pandi lihtsalt kahvlisse ja sundolukorda. Samuti oli ta häiritud, et linnavalitsus ei valmistanud ette eelnõu seletuskirjas ega finantsplaani, kust ja mille arvelt lisaraha lähiaastatel tuleb. 

Sellisena on kavandatud Kohtla-Järve tulevane spordi- ja tervisekeskus, mille ehitusmaksumus on osutunud linnavalitsuse eeldatust neli korda kallimaks ja nõuab linnalt veel lisaks üle 10 miljoni euro.

eskiis

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles