Pärast Valeri Korbi Kohtla-Järvel aukodanikku ei valita

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Korb.
Valeri Korb. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui mullu valis Kohtla-Järve volikogu kirgede tormis linna aukodanikuks Keskerakonna kohaliku liidri ja riigikogu liikme Valeri Korbi, siis sel aastal jääb aukodanik väärikate kandidaatide puudumise tõttu valimata.

Kord näeb ette, et Kohtla-Järve volikogu valib linna aukodaniku hariduse- ja kultuurikomisjoni esitatud ettepaneku põhjal. Kuigi sel aastal esitati nõuetekohaselt aukodaniku kandidaadiks kuus kohtlajärvelast, ei pidanud komisjon võimalikuks ühtegi neist esitada volikogu istungile hääletamiseks. 

Kultuuri- ja hariduskomisjoni aseesimees Raissa Baženova sõnas, et komisjonis toimunud hääletusel ei saanud ükski esitatud kandidaat vajalikku eelistust. "Olen toimunu pärast isegi hämmingus," tõdes ta. 

Baženova lisas, et kuigi kõik kuus olid esitatud avalduste põhjal head ja väärikad inimesed, eeldab aukodaniku statuut, et selle tiitli saaja on teinud midagi silmapaistvat linna jaoks − ei piisa ainult oma töökohustuste väga heast täitmisest, sest selliseid inimesi on Kohtla-Järvel väga palju. "Minu hinnangul oli nende kandidaatide puhul väga vähe sellist, mis ulatuks välja tavapärastest raamidest," sõnas ta, märkides samas, et sellised inimesed on linnas kindlasti olemas.

Baženova sõnul jääbki tänavu Kohtla-Järve aukodanik suure tõenäosusega valimata, aga samal ajal tuleks muuta statuudis kandidaatide esitamise protsessi, et kõige paremini aukodanikuks sobivad inimesed ei jääks tulevikus kõrvale.

Eelmisel aastal valisid keskfraktsiooni saadikud linna aukodanikuks oma kohaliku parteiliidri Valeri Korbi, hoolimata sellest, et opositsioon esitas selle vastu 200 elaniku allkirjaga pöördumise, kus leiti samuti, et Korb on endise linnajuhina teinud oma hästi tasustatud palgatööd ega vääri sellist tiitlit.

Opositsiooni liider Eduard Odinets ütles, et kui tänavu jäetakse Kohtla-Järve aukodanik valimata, siis püüab linnavõim lihtsalt upitada Valeri Korbi veelgi kõrgemasse seisusesse, püüdes näidata, et temaga samaväärseid inimesi Kohtla-Järvel pole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles