Olga Edovaldi vallandamine läks Jõhvi vallale maksma 8000 eurot

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Edovald.
Olga Edovald. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vald maksis oktoobri lõpus päeva pealt vallandatud lasteaia Sipsik endisele õppealajuhatajale Olga Edovaldile valurahaks viie kuu palga ja vormistas tema lahtilaskmise poolte kokkuleppel lahkuminekuks.

Koos maksudega läheb selline kompromisslahendus Jõhvi vallale maksma ligikaudu 8000 eurot. 

Edovald lasti lahti ettekäändel, et ta viis lasteaia töötajad õppereisile Tallinna ning jättis lasteaialapsed mihklilaadale laulma toomata. Edovald vaidlustas vallandamise töövaidluskomisjonis, soovides töölt lahti laskmise põhjuseks toodud tööülesannete mittetäitmise äramuutmist ja kuue kuu palga suurust hüvitist. Töövaidluskomisjon pidi tema küsimust arutama 29. jaanuaril. 

"24. jaanuaril teatas mu advokaat, et temaga võttis ühendust vallavalitsuse jurist Silver Peepmaa ja pakkus kompromissi," rääkis Edovald. "Ma ei nõustnud nende pakutud kolme kuu hüvitisega. Saime kokkuleppele viie kuu töötasus ja mu lahkumine vormistati ringi kui poolte kokkuleppel toimunu." 

Praegu Maleva põhikoolis algklasside õpetajana töötava Edovaldi sõnul oli tema lahtilaskmine tagakiusamine vallaasutuse Jõhvi Lasteaiad juhi Raili Oksa poolt. "Oma roll oli ka mõnedel vallavalitsuse inimestel. Päris niimoodi ikka ei tohiks omavalitsuses asjad käia, et löön jalaga vastu maad, panen krooni pähe ja otsustan oma suva järgi, kes jääb ja kes mitte. Tagajärgede eest tuleb vastutada," rääkis ta. 

Raili Oks ütles, et peab Edovaldi vallandamist endiselt õigeks ning kompromissi tegemine ja hüvitise maksmine polnud tema algatus. "Miks seda tehti, peab küsima vallavalitsusest," sõnas ta. Vallavalitsuse jurist Silver Peepmaa ega abivallavanem Aleksei Naumkin eile kõnedele ei vastanud. 

Jõhvi valda on tabamas teinegi rahaline nõue ebaseaduslikult vallandatud töötaja pärast. Ringkonnakohus jättis sel nädalal jõusse varasema otsuse, millega tunnistati õigusvastaseks aasta tagasi toimunud Jõhvi hooldekeskuse tegevjuhi Messurme Pissareva ametist tagandamine. See koht tehti vabaks, et panna sinna vallavolikogus võimuliitu kuuluv Arthur Seppern. Pissareva kasuks on kohus mõistnud välja ligikaudu 15 000 eurot. Vallaasutuse kulud protsessimise käigus kasvavad veelgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles