Kohtla-Järve juhtide palgad tegid järjekordse hüppe (1)

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko, abilinnapea Deniss Veršinin ja volikogu esimees Riina Ivanova on Ida-Virumaa kõige paremini tasustatud omavalitsusjuhid.
Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko, abilinnapea Deniss Veršinin ja volikogu esimees Riina Ivanova on Ida-Virumaa kõige paremini tasustatud omavalitsusjuhid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kuigi alles aasta tagasi kasvasid Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko ja volikogu esimehe Riina Ivanova ametipalgad kolmandiku võrra, tõusid need selle aasta algusest veelgi ja ulatuvad juba 4320 euroni kuus.

Ida-Virumaa omavalitsuste juhtide suuremad palgad

* Ljudmila Jantšenko, Kohtla-Järve linnapea 4320 eurot

* Riina Ivanova, Kohtla-Järve linnavolikogu esimees 4320 eurot

* Deniss Veršinin, Kohtla-Järve abilinnapea  3780 eurot

* Viive Keskküla, Kohtla-Järve abilinnapea  3780 eurot

* Niina Aleksejeva, Kohtla-Järve abilinnapea 3780 eurot

* Vitali Borodin, Kohtla-Järve abilinnapea  3780 eurot

* Martin Repinski, Jõhvi vallavanem 3600 eurot

* Tauno Võhmar, Alutaguse vallavanem 3600 eurot

* Max Kaur, Jõhvi abivallavanem 3000 eurot

* Aleksei Naumkin, Jõhvi abivallavanem 3000 eurot

* Viktoria Tsventarnaja, Jõhvi abivallavanem 3000 eurot

* Tarmo Tammiste, Narva linnapea 3000 eurot

* Tõnis Kalberg, Sillamäe linnapea 2750 eurot

* Jelena Koršunova, Sillamäe linnavolikogu esimees 2750 eurot

Veel 2017. aasta detsembris oli nii Jantšenko kui Ivanova palk 3000 eurot kuus.

Iga-aastane palgatõus garanteeritud

Õige pea pärast valimisi kokku tulnud linnavolikogu, kus suur ülekaal kuulub Keskerakonnale, leidis, et linnajuhtide palkadele tuleb hoobilt juurde panna tuhat eurot ehk 33 protsenti. Palgatõstmise määruses seoti nende palk riigis kehtiva alampalgaga: linnapeal ja volikogu esimehel 8 ja neljal abilinnapeal 7 alampalka. See kindlustaski automaatselt neile iga-aastase palgatõusu.

Nii teevad veebruari esimestel päevadel linnavalitsuse raamatupidajad näiteks Jantšenko ja Ivanova pangakontodele jaanuarikuu palgaülekanded, lähtudes uuest määrast 4320 eurot. Nende mõlema palk on viimase 13 kuu jooksul seega kasvanud 1320 euro ehk 44 protsendi võrra. 

Enam-vähem sama hästi on läinud ka abilinnapeadel Deniss Veršininil, Viive Keskkülal, Niina Aleksejeval ja Vitali Borodinil. 2017. aasta detsembris oli nende palk 2720 eurot, nüüd juba 3780 eurot ehk 39 protsenti rohkem.

Ivanova pani Mustast mööda

Et Kohtla-Järve on üks väheseid omavalitsusi, kus linnajuhtide palk on seotud alampalga määraga, siis tänu sellele jõudsid Ivanova ja Jantšenko oma teenistusega veelgi lähemale kahe Eesti suurema linna − Tallinna ja Tartu linnajuhtide palgatasemele. Tallinna linnapea ja volikogu esimehe ametipalk on 5288 eurot, Tartu linnapeal 4500 eurot. Volikogu juhtide arvestuses kerkis aga Riina Ivanova palga poolest teisele kohale, jättes selja taha Tartu volikogu esimehe Aadu Musta.

Valdavas enamikus Eesti omavalitsustes ei ole aga volikogu esimehel üldsegi täispalgaline ametikoht ja selles rollis inimestele makstakse hüvitist, mille suurus on üldjuhul mitu korda väiksem kui Riina Ivanova palk. Ida-Virumaal kulutavad täispalgalise volikogu esimehe peale maksumaksjate raha peale Kohtla-Järve veel kaks omavalitsust. Sillamäe volikogu esimehe Jelena Koršunova palk on 2750 eurot ja Jõhvi vallavolikogu esimehel Eduard Eastil 2500 eurot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles